نمای بازار در بزنگاهی دیگر
بیتکوین طی یک ماه اخیر در محدودهای خنثی قرار داشته و بلاخره در یک رالی صعودی مختصر از قیمت ۲۰.۷۸۱ هزار دلار شروع به حرکت کرد و با افزایش ۹ درصدی، در اواخر هفته به ۲۴,۱۷۹ هزار دلار رسید.
در این گزارش قصد داریم، با بررسی هر کدام از موارد زیر، پایداری و ثبات این روند صعودی را بسنجیم:
· بررسی سطوح قیمتی مورد تقاضا میان سرمایهگذاران، سطوح تکنیکال و مدلهای قیمتگذاری آنچین
· بررسی واکنشی که بازار به نواحی مهم معیارها نشان دادهاست
· بررسی قدرت روند صعودی با ارزیابی میزان هماهنگی میان اوسیلاتورهای MRGO و Moving average
سطوح مورد تقاضا میان هولدرها
از آغاز سال ۲۰۲۲ قیمت بیتکوین حدود ۷۵ درصد کاهش پیدا کرده و این افت قیمت بسیاری از معاملهگران کوتاهمدت را مجبور به خروج از بازار کرده است. در این مرحله، افرادی که نسبت به بیتکوین دیدی کوتاهمدت داشتند بیتکوینهای خود را به سرمایهگذارانی با دیدبلندمدت و حساسیتی بسیار کمتر نسبت به قیمت، میفروشند و این هولدرها بیتکوینهای خود را در کیفپولهای سخت افزاری خود نگهداری میکنند.
با استفاده از معیار URPD، میتوانیم نحوه جابهجایی بیتکوینها را مشاهده کنیم، به عبارتی خواهیم دید که بیتکوینها غالبا در چه قیمتهایی بین سرمایهگذاران بلندمدت و کوتاهمدت جابهجا شدهاند. توجه داشته باشید؛ در صورتی که سرمایهگذاران کوتاهمدت بیتکوینهای خود را به مدت ۱۵۵ روز و بیشتر خرج نکنند، به سرمایهگذار بلندمدت تبدیل میشوند و ۱۵۵ روز پیش، در اواسط فوریه، بیتکوین ۴۰ هزار دلار قیمت داشت.
· بسیاری از سرمایهگذاران کوتاهمدت، قیمت ۲۰ هزار دلار را برای خرید مناسب دیدند؛ از این جهت که بیتکوینهای بسیاری در این قیمت از دست افراد تسلیم شده به افراد خوشبین منتقل شده است.
· تقاضای این سرمایهگذاران کوتاهمدت را در قیمتهای ۴۰ هزار دلار، ۳۰ هزار دلار و ۲۰ هزار دلار نیز مشاهده میکنیم. با وجود کاهش ۵۰ درصدی قیمت، بسیاری از این بیتکوینها ( که شامل بیتکوینهای سرمایهگذاران بلندمدت میشود) هنوز خرج نشده اند که به نظر میرسد این بیتکوینها در اختیار افرادی قرار دارد که نسبت به افت قیمت، حساسیتی از خود نشان نمیدهند.
در صورتی که بیتکوینهای سرمایهگذاران کوتاهمدت در قیمتهای ۴۰ هزار تا ۵۰ هزار دلار خرج نشوند و در چند هفتهی آینده به بیتکوین بلندمدت تبدیل شوند، بازار شرایط امیدوارکننده تری خواهد داشت.
اکنون معیار URPDرا بر اساس گروه سنی بیتکوینها بررسی خواهیم کرد؛ به عبارتی بیتکوینها برای آخرین بار در چه قیمتی جابهجا شدهاند و اکنون چه سنی دارند.
با بررسی این نمودار به دو نکته پی خواهیم برد:
· در سطح قیمتی ۲۰ هزار دلار، تقاضا برای ورود به بازار به شدت افزایش یافت و بخش عمدهای از بیتکوینهای جابه جا شده اخیراً وارد بازار شده اند.همچنین مشاهده میکنیم که حدود ۹۰۰ هزار بیتکوین در این سطح بین سرمایهگذاران جابه جا شده و فعلا مقام دوم سنگینترین حجم جابه جایی میان افراد، متعلق به سطح ۲۰ هزار دلار است؛ زیرا در این سطح بسیاری از سرمایهگذاران بیتکوینهای خود را جابهجا کردهاند.
· هر چه که ازATH نوامبر، به قیمتهای فعلی بازار نزدیکتر میشویم، بیتکوینها جدیدتر هستند وعمر کمتری دارند که این نکته طولانی شدن مدت زمان بازار خرسی را نشان میدهد. همچنین سرمایه گذارانی که بیتکوینهای خود را بیش از ۶ ماه پیش خریداری کرده اند، اکنون ضرر بسیاری را تحمل میکنند و تمایلی به فروش بیتکوینهای خود ندارند.
طبق هر دو نمودار URPD، هولدرها بخش عمدهای از بیتکوینهای خود را علیرغم تحمل ضرر، نگهداری میکنند. این سرمایهگذاران در سطوح روانی ۲۰ هزار ، ۳۰ هزار دلار و ۴۰ هزار دلار بیشترین تقاضا را برای خرید بیتکوین داشتند.
البته باید توجه داشت که در این فاصله بسیاری از هولدرهای بلندمدت با فروش بیتکوینهای خود باعث فشار فروش هیجانی در بازار شدند و نمودارهای URPD، مراحل پس از فشار فروش ایجاد شده توسط سرمایه گذاران بلندمدت را به تصویر میکشد؛ بنابراین زمانی که بازار برای به دست آوردن سطوح بالاتر تلاش میکند، این محدودههای قیمتی ممکن است به عنوان مقاومت هایی مهم برای حرکت قیمت ظاهر شود.
بازگشت معیارها از پایین ترین نواحی
در چند مدت اخیر بازار شاهد اصلاحاتی شدیدی در کوتاهمدت بود که به موجب آن بسیاری از معیارها به پایینترین نواحی خود رسیدند؛ اما با این حال در این هفته، قیمت با عبور از محدوده خنثی، حرکت مثبتی از خود نشان داد.
این اصلاحات شدید، عمدتاً به دلیل کمبود وثیقه بسیاری از معاملهگران، سرمایهگذاران و موسسات مالی است که به وسیله آن حجم بسیاری از معاملات یا به صورت اجباری و یا اختیاری لیکویید شدهاند. در گزارش هفتگی شماره ۲۳ و شماره ۲۵ به این کمبود وثیقه به طور کامل اشاره شده است.
معیار Mayer Multiple میزان انحراف قیمت از Moving Average دویست روزه را مشخص میکند. در روشهای تحلیل تکنیکال از این معیار به طور گسترده برای تشخیص فاز صعودی و نزولی بازار استفاده شده است.
در بحرانیترین اصلاح بازار، این معیار به زیر عدد ۰.۵۵ رسیده که به عبارتی بازار از Moving Average دویست روزه خود ۴۵ درصد کاهش پیدا کرده است. چنین افت قیمتی بسیار نادر است و کندل قیمتی بازار از ۴۱۸۶ روز معاملاتی صرفاً ۱۲۷ روز را زیر این معیار سپری کرده است؛ به عبارت دیگر تنها ۳ درصد تمام روزهای معاملاتی.
معیار MVRV نیز میزان انحراف قیمت از Realized Price( میانگین قیمت خرید سرمایهگذاران) را مشخص میکند. قیمت بیتکوین در این هفته از Realized Price عبور کرد و سرمایهگذاران به طور میانگین دوباره در حالت سود قرار گرفتند. سرمایهگذارانی با دیدگاه کوتاهمدت، به دلیل رالیهای صعودی مختصر ، نسبت به بازار خوشبین شدند.
بیتکوین در سالهای اخیر به طور پیوسته روند رشد و بلوغ خود را ادامه داده و توجه بسیاری از موسسات و کشورها بهخود جلب کرده است؛ بنابراین به دلیل شرایط پویا و فعال اقتصادی، در نمودار زیر میزان انحراف قیمت از میانگین قیمت خرید را صرفا در چند سال اخیر مشاهده میکنیم و خواهیم دید که در ۴ سال اخیر بازار چندین بار و به چه اندازه از میانگین قیمت خرید خود منحرف شده است.
· هر زمانی که این معیار به زیر عدد ۱- رسیده، معمولاً در تشخیص کف قیمتی موثر بوده است. این معیار تا کنون توانسته نواحی تشکیل کف در فازهای خرسی سال ۲۰۱۵، ۲۰۱۸ و مارس ۲۰۲۰ را به خوبی مشخص کند.
· زمانی که قیمت در ماه ژوئن افت شدیدی را تجربه کرد، این معیار در میانگین چهارساله خود به پایینترین نقطه رسید. به عبارتی این حالت به معناست که بازار تا کنون چنین انحرافی را از معیار قیمت خرید سرمایهگذاران در چهار سال اخیر تجربه نکرده است که همین نکته شرایط را برای رالی صعودی اخیر فراهم کرد.
معیار Coin Days Destroyed (CDD)، تشخیص میدهد که بیتکوینهای پیر و جوان در چه زمانی بر بازار تسلط پیدا کردند. برای هر روزی که بیتکوین خرج نشود، یک روز-کوین ثبت میشود که با حجم بیتکوینی آن برابر است. زمانی که آن بیتکوین خرج شود، آن روزهای ثبت شده برای بیتکوین نیز از بین میرود و معیار CDD، حجم این روزهای نابود شده را مشخص میکند. به عبارت دیگر این معیار ارزش زمانی بیتکوینهایی که در گردش بازار هستند، نشان میدهد.
نمودار زیر میانگین روز-کوینهای ماهانه را با روز-کوینهای سالانه مقایسه میکند. به عبارت دیگر مشخص میکند که مقدار روز-کوین هایی که به صورت ماهانه خرج می شوند نسبت به مقدار روز-کوین های خرج شده میانگین سالانه بالاتر هستند و یا پایینتر.
· نواحی بنفش در نمودار زیر نشان میدهد که تعداد روز-کوینهای خرج شده در یک ماه اخیر بیشتر از میانگین تعداد روز-کوینهای خرج شده در یک سال اخیر است. چنین حالتی، هم می تواند به معنای برداشت سود سرمایهگذاران در بازار گاوی باشد و هم تسلیم آنها با فروش هیجانی در فاز خرسی.
با توجه به نمودار میتوان گفت که با افت قیمت، سرمایهگذارانی که دارای بیتکوینهای پیرتری هستند، بیشتر از دیگران سرمایه خود را خرج کردند.
با ترکیب معیار MVRV Z-Score (آبی) با معیار Coin Days Destroyed، (نارنجی ) ابزار جدیدی ایجاد میشود که میتوان با استفاده از آن میزان سودآوری سرمایهگذاران و روز-کوینهای خرج شده را به صورت همزمان مشاهده کرد.
· زمانی که میزان CDD بالای عدد 1 باشد و به طور همزمان سرمایهگذاران به صورت میانگین در ضرر باشند ( MVRV بالای یک باشد)، بازار معمولاً در حالت تسلیم به سر میبرد.
· زمانی که CDD بالای عدد 1 را نشان دهد و MVRV نیز به طور همزمان بالای عدد ۱ حرکت کند، به طوری که سرمایه گذاران به صورت میانگین در حالت سود قرار گرفته باشند، بازار معمولاً در حال تشکیل سقف آن چرخه است.
اکنون با توجه به این نمودار مشاهده میکنیم که سرمایهگذاران بلندمدت حجم بسیاری از بیتکوینهای خود را در حالی خرج میکنند که بازار به طور میانگین در ضرر قرار گرفته است؛ بنابراین این سرمایهگذاران بین ماه می تا جولای تسلیم عمیقی را تجربه کردند.
در بخش قبل به بیتکوینهای خرج نشده سرمایهگذاران پرداختیم، اکنون به بیتکوینهایی خواهیم پرداخت که سرمایهگذاران بلندمدت خرج کردهاند. این سرمایهگذاران معمولاً به عنوان هولدر شناخته میشوند و اطمینان و صبر بیشتری نسبت به افراد دیگر بازار دارند. نمودار زیر، میزان سودآوری که سرمایهگذاران در یک ماه اخیر نقد کردهاند را با میزان سودآوری یک سال گذشته مقایسه میکند.
· زمانی که بازار وارد نواحی نارنجی شود، سودی که از خرج کردن بیتکوین در آن ماه به دست آمده از مقدار سود سالیانه بسیار بالاتر است. در این نواحی معمولاً سرمایهگذاران بلندمدت برای برداشت سود خود، بیتکوینهای بسیاری را خرج میکنند.
· زمانی که بازار وارد نواحی قرمز شود، سودی که آن ماه نقد شده از میانگین سالانه کمتر است و آغاز فاز خرسی طولانی مدتی را نشان میدهد. در این نواحی سرمایهگذاران بلندمدت غالباً با خرج کردن بیتکوینها ضرر خود را نقد میکنند.
طبق این نمودارها، در شرایط فعلی سودآوری ماهانه سرمایهگذاران بلندمدت تقریباً برای مدت ۴۰۰ روز متوالی زیر سودآوری میانگین سالانه آنها قرار گرفته است. میزان سودآوری این سرمایهگذاران در فاز خرسی ۲۰۱۸ نیز برای همین مدتزمان و به همین مقدار زیر میانگین سالانه قرار گرفت. با چنین میزان انحراف معیاری، همراه با فروش سنگین موسسات رمزارزی، رالی صعودی کوتاهمدت چندان دور از انتظار نبود.
در بخش بعدی خواهیم دید که بازار تحت چه شرایطی میتواند قدرت صعودی که اکنون به آن دست پیدا کرده، حفظ کند و یا تحت چه شرایطی دوباره به فاز نزولی خود باز میگردد.
مقاومت های مهم در مقابل روند صعودی
با استفاده از مدلهای قیمتی مختلفی میتوانیم مقاومتهای مهمی که در فازهای خرسی پیش روی بازار قرار گرفته، مشخص کنیم و سطوح مقاومتی مهم در تحلیل تکنیکال کلان را با مقاومت در معیارهای آنچینی مقایسه کنیم تا سطوح مشترک میان این دو را بیابیم.
این سه Movinge Average، در حرکات قیمتی بیتکوین تاثیرگذار بودهاند:
· معیار Moving Average دویست هفته، تقریباً در محدوده ۲۲ هزار دلار واقع شده و معمولاً به نشانهی تشکیل کف قیمتی ظاهر شده است.
· معیار Moving Average صدو یازده روزه قسمتی از اندیکاتور Pi Cycle Top است که به تشخیص سقفهای بیتکوین میپردازد. این Moving Average اکنون در حوالی ۳۰ هزار دلار حرکت میکند و تقاضای بسیاری از سرمایهگذاران در این قیمت وارد بازار شده است.
· معیار Moving Average دویست روزه که اکنون در نزدیکی ۳۵ هزار دلار قرار گرفته ، مانند مرزی میان ناحیه فاز خرسی و فاز صعودی عمل میکند.
برای ارزیابی قدرت نسبی قیمت ، معیارهای قیمت خرید سرمایهگذاران کوتاهمدت (Realized Price STH)، بلندمدت (Realized Price LTH) و در نهایت تمام سرمایهگذاران (Realized Price) استفاده میشوند. برای یافتن قیمت عادلانه بیتکوین میتوانیم معیار Realized Price را به نسبت Liveliness Ratio ، در نظر بگیریم (RPLR)
· قیمت توانسته است از قیمت خرید سرمایهگذاران بلندمدت (Realized Price LTH)و همچنین تمام سرمایهگذاران بازار (Realized Price)عبور کند که هر کدام از این دو در قیمت ۲۲ هزار دلار حرکت میکنند. این دو معیار با Moving Average دویست هفته هماهنگ شده اند.
· اکنون قیمت خرید سرمایهگذاران کوتاهمدت (Realized Price STH)، در قیمت ۲۸.۵ هزار دلار واقع شده و روند نزولی قدرتمندی را پیش گرفته است. این اتفاق به دو دلیل رخ داده می دهد: سرمایهگذاران کوتاهمدت با نقد کردن ضررهای خود، قیمت خریدشان را کاهش دادند و بیتکوین ها به افراد جدیدی که نزدیک به قیمت فعلی خریداری کرده اند، منتقل شده است.
· نسبت RPLRفعلا در نزدیکی قیمت ۳۵.۸ هزار دلار حرکت میکند که با Moving Average دویست روزه بسیار هماهنگ است. با توجه به چشم انداز وسیع Moving average دویست روزه، باید به سطوح قیمت و در نقش آنها به عنوان مقاومت توجه داشت.
یکی از رخدادهای قابل توجه در بازار زمانی است که قیمت خرید سرمایهگذاران بلندمدت (Realized Price LTH) بالاتر از قیمت خرید تمام سرمایهگذاران بازار (Realized Price) قرار بگیرد. برای اینکه قیمت خرید سرمایهگذاران بلندمدت افزایش پیدا کند، این سرمایهگذاران بلندمدت یا باید دوباره بالای قیمت خرید خود بیتکوین خریداری کنند و یا بیتکوینهایی که در قیمتهای بالاتر خریداری شدند از مرز ۱۵۵ روز خود عبور کنند و به بیتکوین بلندمدت تبدیل شوند که در فاز خرسی معمولاً چنین اتفاقی رخ نمیدهد.
به جای آن، قیمت خرید تمام سرمایهگذاران (Realized Price) به دلیل نقد شدن سود سرمایهگذاران روند صعودی پیدا میکند. در کف های قیمتی بازار تقاضای برای جذب بیتکوینهایی که در حالت سود نقد میشوند، وارد بازار میشود و در این صورت Realized Price بالای قیمت خرید سرمایهگذاران بلندمدت قرار میگیرد.
مدت زمان فازهای خرسی قبلی بین ۲۴۸ تا ۵۷۵ روز متغیر بوده است. اگر فاز خرسی را با قرار گرفتن قیمت خرید سرمایهگذاران بلندمدت (Realized Price LTH) در بالای قیمت خرید تمام سرمایهگذاران (Realized Price) در نظر بگیریم؛ اکنون تنها ۱۷ روز از فاز خرسی گذشته است که نسبت به فاز های خرسی قبلی بسیار کوتاه است.
هماهنگی شدت تغییر قیمت در تایم فریم های مختلف
معیار Market Realized Gradient Oscillator، شدت تغییر قدرت میان قیمت و Realized Price را مقایسه میکند. به عبارت دیگر این معیار مشخص میکند که قیمت هیجانی بازار نسبت به قیمت فاندامنتال با چه شدتی تغییر میکند.
· این معیار زمانی که عددی مثبت را نشان دهد، به این معناست که قیمت با شدت بیشتری نسبت بهRealized price در بازار گاوی تغییر کرده و سرمایه بیشتری به بازار وارد میشود.
· زمانی که عددی منفی را نشان دهد، به این معناست که قیمت نسبت به Realized Price قدرت و شدتی ندارد و سرمایه از بازار خارج میشود.معمولا در فاز خرسی چنین حالتی رخ میدهد.
· هر زمانی که این معیار از عدد ۱ به بالا و یا رو به پایین عبور کند، به نشانهی تغییر هیجانات بازار خواهد بود.
اکنون این معیار را در تایم فریمهای متفاوت به صورت میانگین ۱۴ روزه،۲۸ روزه و ۱۴۰ روزه با یکدیگر مقایسممیکنیم تا ارتباط میان تایمفریمهای کوتاه مدت و بلندمدت را مشخص کنیم.
در نمودار اول ، میانگین ۱۴ روزه این معیار را بررسی میکنیم. این میانگین به دلیل اینکه صرفا شدت تغییر قدرت بازار را در دورهی دو هفتهای نشان میدهد، نسبت به قیمت حساس تر است و اکنون در روند صعودی قرار دارد.
· در صورتی که روند این معیار در کوتاهمدت به صعود خود ادامه دهد، میتوان رالی صعودی مختصری را از بازار انتظار داشت.
· از طرف دیگر در صورتی که این معیار دوباره به سمت پایین گرایش پیدا کند، در کوتاهمدت شاهد حرکت نزولی در قیمت خواهیم بود.
اکنون این معیار را در میانگین ۲۸ روزه بررسی میکنیم. این معیار تا حدودی از روند نزولی خود خارج شده و هنوز کمی از قدرت صعودی خود را حفظ کرده است. اما با این حال قبل از سقوط ماه ژوئن ، در روند صعودی خود ناکام ماند و دوباره حجم نقدینگی سنگینی از بازار خارج شد که به تبع آن قیمت به شدت افت پیدا کرد.
تایمفریم بلندمدت این معیار ،یعنی میانگین ۱۴۰ روزه، نسبت به نوسانات کوتاهمدت بازارحساسیت کمتری نشان میدهد و غالباً برای چشم انداز بلندمدت و اقتصاد کلان مورد بررسی قرار میگیرد.
· میانگین ۱۴۰ روزه MRG، از مارس ۲۰۲۱ در روند نزولی قرار گرفته و از سال ۲۰۲۲ هیچ حرکت مثبتی بالای عدد یک ثبت نکرده است؛ بنابراین این نکته را روشن می کند که در 15 ماه اخیر بازار گرفتار فاز خرسی بوده است.
· اعداد منفی که این معیار برای مدنی طولانی در حوالی آن حرکت میکند، عملکرد ضعیف سال ۲۰۲۲ را روشن میکند و در حال حاضر، در این تایمفریم نشانی از بهبود شرایط مشاهده نمیشود.
· از طرف دیگر روند صعودی بسیار تدریجی این معیار ممکن است نشانی برای بازگشت روند این معیار داشته باشد؛ اما در هر صورت برای به دست آوردن قدرت خود به زمان بیشتری نیاز دارد.
در تایمفریم ۱۴۰ روزه معیار MRGO، شدیدترین تغییر در قدرت سرمایه در این چرخه، در ماه می ۲۰۲۱ رخ داده است. با این حال در ماه ژوئن ۲۰۲۲، هنگام سقوط LUNA سنگینترین خروج سرمایه از بازار اتفاق افتاده است. بر اساس این شواهد، با دیدگاه کلان، شدت خروج از سرمایه تا حدودی در حال کاهش پیدا کردن است و نشان از ضعف فروشندگان بازار و ثبات نسبی بازار دارد.
مرور هفته
از آغاز امسال تا کنون رالیهای صعودی بسیار معدودی تجربه کردیم که باعث شده گروههای مختلف سرمایهگذاران سودآوری بسیار ناچیزی داشته باشند. سرمایهگذاران بلندمدت نیز از این قاعده مستثنی نیستند و طبق نمودارهای مربوط، بین ماه می تا ژوئن دچار تسلیم عمیقی شده اند.
با این حال بیتکوینها در جابه جایی، به دست افرادی که نسبت به بیتکوین اعتماد و صبر بیشتری دارند، خواهند رسید. بیتکوینهای بسیاری در سطوح قیمت ۲۰ هزار دلار، ۳۰ هزار دلار و ۴۰ هزار دلار متمرکز شده و برای آخرین بار جابه جا شده اند.این قیمت ها در معیارهای آنچین و تکنیکال سطوح بسیار مهمی به شمار میروند.
قدرت ورود سرمایه به بازار، در کوتاهمدت با توجه به نقش حمایتی Realized Price و LTH Realized Price، نشانی از ادامهی روند صعودی بازار دارد. از طرف دیگر،قدرت ورود سرمایه به بازار، در بلندمدت این نکته را روشن میکند که احتمالاً ازعمیقترین مرحله فاز تسلیم عبور کردهایم، اما بازگشت و تجدید قوای روند صعودی به زمان بیشتری نیاز دارد.
برای مشاهده بروزرسانی تمام محصولات اعم از اصلاحات و بروزرسانی دستی معیارها و دادهها میتوانید به این قسمت (Changelog) مراجعه کنید.
- · دو معیار جدید معرفی شد: Probably Lost و Provably Lost
- · بهبود عملکرد Workbench ها: بهبود در سرعت گزینه های min/max، min/max و .sma
- چند معیار جدید مربوط به شبکه Lightening اضافه شد : Lightning Network Base Fee (Median), Lightning Network Fee Rate (Median), Lightning Network Gini Coefficient (Capacity Distribution), Lightning Network Gini Coefficient (Channel Distribution), Lightning Network Node Connectivity
· ما را در توییتر دنبال کنید.
· به کانال تلگرامی ما بپیوندید.
· برای تحلیل و گفتگو بیشتر به فروم گلسنود مراجعه کنید.
· برای مشاهده معیارهای on-chain، به استودیو گلسنود مراجعه کنید.
· برای دریافت پیامهای هشدار خودکار از طرف معیارهایon-chain و فعالیت صرافی ها، به صفحه توییتر پیامهای هشدار مراجعه کنید.
نکته: این هفتهنامه قصد هیچ نوع توصیه مالی و سرمایهگذاری ندارد و تمامی این دادهها صرفاً به جهت اطلاعرسانی شما منتشر شده است. بهتر است هیچ نوع تصمیم مالی از این اطلاعات اخذ نشود و مسئولیت تمام تصمیمات مالی شما صرفاً به عهده شخص شماست.