نقره داغ شدن سرمایه گذاران کوتاه مدت
با قدرت گرفتن دلار، شاخص DXY به رکورد جدید بیست ساله خود، سقف ۱۱۰.۲۷ می رسد. تمام بازارهای جهانی همچنان با بحران نقدینگی مواجه هستند. نگرانیهای مرتبط با کمبود انرژی، کاهش ارزش یورو نسبت به دلار و کسری موازنه تجاری، همگی منطقه یورو را به تنشهای روزافزونی دچار کرده است.
ناتوانی که در روند جفت ارزهای بین المللی ایجاد شده، بازار سهام، اوراق قرضه و بیتکوین را متعاقباً به دام خود انداخته است. حرکات بازار بیتکوین نیز هماهنگ با اقتصاد کلان پیش میرود و در کوتاهمدت آیندهای پرنوسان و نامعلومی برای بازار به تصویر میکشد و در عین حال، با دیدگاه بلندمدت روندی پایدارتر خواهد داشت.
در این گزارش به نحوه خرج شدن بیتکوین.ها، محل خرج شدن آن ها در فاز انباشت بلندمدت میپردازیم. برای تکمیل مشاهدات، اقشار مختلف سرمایهگذار، مانند هولدرها و سرمایه گذاران کوتاهمدت را به تفکیک حجم کیف پول های آن ها بررسی خواهیم کرد تا میزان فشار وارد شده بر هر کدام از این اقشار مشخص شود.
توزیع کوتاهمدت بیتکوینها
در ابتدای گزارش، شدت انباشت و توزیع بیتکوینها را در واکنش به تغییرات قیمتی اخیر ارزیابی خواهیم کرد. با بررسی نمودار زیر میتوان مشاهده کرد که سرمایهگذاران بیتکوینهای خود را چگونه و چه زمانی خرج میکنند تا واکنش افراد بازار نسبت به حرکات قیمتی اخیر را واضح تر ببینیم.
در ۱۲ ماه گذشته، چهار فاز مجزا در بازار تشکیل شده است:
· فاز اول ( انباشت): پس از اینکه آخرین سقف در نوامبر ۲۰۲۱ تشکیل شد، سرمایهگذاران با این تصور که این ناحیه فرصت مناسبی برای خرید است، با سرخوشی انباشت خود را افزایش دادند.
· فاز دوم (توزیع): در حالی که قیمت آرام و پیوسته کاهش پیدا میکند، افرادی که در فاز قبل انباشت کردند در ضرر فرو میروند و پس از اینکه بیتکوینها در ضرر فروخته میشوند، این سرمایهگذاران از اوج سرخوشی به ناامیدی میرسند.
· فاز سوم (انباشت): هنگامی که بازار به شدت از اهرمهای مالی اشباع شده بود، LUNA با سقوط خود موجی سهمگین به راه انداخت و بازار را دچار بحران کمبود وثیقهای گسترده و غیرقابل بازگشت کرد.
· فاز چهارم (توزیع): پس از ماهها انباشت سرمایهگذاران، بازار توانست از سطح ۲۴ هزار دلار عبور کند اما همانطور که در گزارشهفتگی شماره ۳۴ و شماره ۳۵ به آن پرداختیم، از این رالی صعودی کوتاهمدت برای خروج سرمایه و توزیع بیشتر بیتکوینها استفاده شده است.
اکنون با استفاده از نمودار زیر میتوانیم نحوه خرج کردن و انباشت کردن اقشار مختلف سرمایهگذاران را مشاهده کنیم.
در شرایط حال بازار جذابترین گروه سرمایهگذار، نهنگها(دارای بیش از ۱۰ هزار بیتکوین) هستند که در سقف ۲۴,۵۰۰ دلار شروع به توزیع بیتکوینهای خود کردند و در این برهه نابه سامان اقتصادی ،برای خروج سرمایه خود از بازار، این فرصت را غنیمت شمردند.
به نظر میرسد که نهنگها با عرضه سنگین بیتکوینهای خود، باعث تحلیل رفتن تقاضای نیمهجان بازار شدند و در نهایت سقف کوتاهمدتی را در قیمت ایجاد کردند.
با مشاهده میزان بیتکوینهایی که قشر نهنگها به صرافیها منتقل و یا از آن خارج کردند، میتوان شدت تغییری که هر ۳۰ روز در موجودی آنها(دارای بیش از هزار بیتکوین) ایجاد شده، مشخص کرد.
· مقادیر مثبت این معیار (🟢) موجودی بیتکوین نهنگها افزایش پیدا میکند ( از صرافی برداشته میشود)
· مقادیر منفی این معیار (🔴) موجودی بیتکوین نهنگها کاهش پیدا میکند ( به صرافی منتقل میشود)
پس از سقوط قیمت تا ۱۷.۶ هزار دلار، نهنگها، ناگهان بیتکوینهای خود را به صرافی منتقل میکنند. در سقف کوتاهمدت سطح ۲۴.۵ هزار دلار ، توزیع بیتکوینها به اوج خود رسید؛ بنابراین این میزان تغییر رفتار نهنگها، با رفتار گروه نهنگهایی که در نمودار قبلی بیش از ۱۰ هزار بیتکوین داشته و بازیگر اصلی تغییر جهت بازار بودهاند، همخوانی دارد.
میزان انباشت در دیدگاه بلندمدت
پس از ارزیابی میزان انباشت و توزیع سرمایهگذاران در دیدگاه کوتاهمدت، اکنون این میزان را در تایمفریم چندین ساله بررسی میکنیم.
برای مشاهده رفتار بلندمدت بیتکوین، ابتدا معیار Liveliness را ارزیابی خواهیم کرد.
این معیار نسبت میان تمام روزکوینهای خرج شده و تمام روزکوینهای تولید شده را مشخص میکند تا میزان فعالیت شبکه را نسبت به عمر بیتکوینها بسنجد. روند نزولی این معیار به این معناست که بیتکوینهای بسیار کمتری خرج میشوند و سرمایهگذاران بلندمدت هولد کردن را ترجیح میدهند. از طرف دیگر روند صعودی این معیار به نشانهی افزایش میزان خرج شدن بیتکوینهاست.
این معیار در حال حاضر در روند نزولی قدرتمندی واقع شده و از سقف سهقلویی که پس از فاز خرسی ۲۰۱۸ در این معیار ایجاد شد، پایین آمده است. در چنین حالتی روز-کوینها بیشتر در حال انباشت شدن هستند تا در حال نابود شدن و همچنین سرمایهگذاران ترجیح میدهند بیتکوینهای خود را هولد کنند.
نمودار زیر میزان تغییری که به صورت ماهانه در موجودی بیتکوینهای هولد شده ایجاد میشود، مشخص میکند.
این معیار در این چرخه، دو تغییر اساسی داشته است:
· افزایش قیمت از نوامبر ۲۰۲۰ تا آوریل ۲۰۲۱ باعث شده بسیاری از هولدرها به طور گسترده به صورت ماهانه حداکثر ۱۵۰ هزار بیتکوین خرج کنند.
· میزان توزیعی که در این بازه زمانی صورت گرفته به وسیلهی میزان انباشتی که هولدرها از نیمهی دوم ۲۰۲۱ تا کنون انجام دادند، متعادل میشود. در حال حاضر ماهانه ۷۰ هزار بیتکوین انباشت میشود و این مقدار بیتکوین انباشت شده از مارس ۲۰۲۰ بیسابقه است.
با توجه به میزان انباشت و توزیع از ماه نوامبر ۲۰۲۰، مشاهده می کنیم که میزان بیتکوینهای هولدشده با دیدگاه بلندمدت به سقف چندساله خود یعنی ماهانه حدود ۷۰ هزار بیتکوین رسیده است ( با وجود اینکه قیمت قدرتی از خود نشان نمیدهد).
اکنون مجموع تغییر موجودی که در نمودار بالا مشاهده کردیم را به طور خالص از نوامبر ۲۰۲۰،در آغاز روند ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ خواهیم دید، تا میزان ورودی و خروجی بیتکوین از این گروه را مشاهده کنیم.
· فاز اول: در نوامبر ۲۰۲۰ تا می ۲۰۲۱، هولدرها بیتکوینهای خود را برای کسب سود خرج کردند و جمعا به طور خالص ۳۹۴ هزار بیتکوین از موجودی این گروه خارج شد.
· فاز دوم: از می ۲۰۲۱ تا کنون، جمعا ۳۹۴ هزار بیتکوین به موجودی این گروه اضافه شده که مجددا فاز توزیع قبلی را جبران کرده است.
بنابراین فاز توزیع در آغاز روند صعودی ۲۰۲۱، با انباشت تدریجی و پیوسته هولدرها به تعادل رسیده است. از این حالت میتوان اینگونه برداشت کرد که طبق گزارش هفتگی ۲۷، با خروج بسیاری از سرمایهگذاران و معاملهگران کوتاهمدت، هیجان اضافی از بازار خارج شده است.
بررسی موجودی سرمایهگذاران بلندمدت، مشاهدات بالا را تایید خواهد کرد. از آخرین باری که موجودی سرمایهگذاران بلندمدت کاهش پیدا کرده بود، ۲۵۰ هزار بیتکوین به این گروه افزوده شده و موجودی آن تنها ۳۰ هزار بیتکوین با ATH فاصله دارد .
عمر بیتکوینهای سرمایهگذاران بلندمدت حداقل از ۱۵۵ روز پیش، یعنی ماه آوریل ۲۰۲۲ آغاز شده است. عمر این بیتکوینها در فاز دومی که در بخش قبل به آن اشاره شد، در قیمت ۴۶ هزار دلار و درست قبل از سقوط LUNA آغاز شده است.
موجودی بیتکوینهای بلندمدت ممکن است تا چندماه آینده یعنی تا اواسط ماه اکتبر کاهش داشته باشد؛ یعنی زمانی که پیدایش بیتکوینهای بلندمدت پس از سقوط LUNA و در فاز سوم توزیع خواهد بود.
در نمودار زیر میزان موجودی سرمایهگذاران بلندمدت، آدرسهای انباشت کننده و بیتکوینهای غیرنقد را بررسی میکنیم تا تغییرات موجودی بیتکوینها را بهتر درک کنیم.
بیتکوینهای غیر نقد، آنهایی هستند که در کیفپولهایی که کمترین و یا هیچ تراکنشی در آن صورت نگرفته قرار دارند.
آدرسهای انباشت کننده نیز آدرسهایی هستند که بیش از دوبار به آنها بیتکوین واریز شده ولی تا به حال موجودی آنها خرج نشده است. طبق نمودار زیر افزایش ناگهانی آدرسهای انباشتکننده و بیتکوینهای غیر نقد تقریباً همزمان با آغاز عمر بیتکوینهای بلندمدت رخ داداند و از آن زمان تا کنون به سقف جدید خود رسیدهاند.
طبق این مشاهده، ممکن است بیش از این، شاهد افزایش موجودی سرمایهگذاران بلند مدت باشیم که در این صورت با مشاهدات معیار Liveliness مبنی بر تسلط هولدرها بر شبکه، همخوانی خواهد داشت.
در اوضاع بلاتکلیف و شرایط نابهسامان کنونی، هولدرهای بیتکوین به هولد خود ادامه میدهند. افزایش نسبی موجودی بیتکوینها بلندمدت، روند نزولی Liveliness و تغییراتی که در این میزان و انباشت و توزیع این سرمایهگذاران شکل کرفته، همه این موارد دیدگاه مثبت سرمایهگذاران در بلندمدت را نشان میدهد.
اکنون به سرمایهگذاران کوتاهمدت و نقشی که در کاهش قیمت اخیر داشتند، میپردازیم.
آزمایش سطح تحمل سرمایه گذاران کوتاه مدت
نمودار زیر نشان میدهد که بیتکوینهای سرمایهگذاران کوتاهمدت (قرمز) و سرمایهگذاران بلندمدت (آبی) در چه قیمت و چه حجمی جا به جا میشوند.
در حال حاضر بیتکوینهای کوتاهمدت بسیاری در قیمتهای اخیر خریداری شدهاند اما در کاهش قیمتی اخیر اغلب بیتکوینهای کوتاهمدت در حالت ضرر قرار گرفتند و فشار مالی بسیاری بر دوش آنهاست.
با توجه به درصد بیتکوینهایی که در حالت سود قرار دارند، میتوانیم در ادامه نمودار مشاهده کنیم که اغلب تراکنشهای انجام شده در قیمتهای اخیر، متعلق به سرمایهگذاران کوتاهمدت است.
اگر میزان موجودی بیتکوینهای در حال سود را در دو قیمت مشخص شده در نمودار زیر با یکدیگر مقایسه کنیم، میزان بیتکوین هایی که در این رنج قیمتی قرار گرفتهاند مشاهده خواهیم کرد.
از این جهت با کاهش قیمت از ۲۴ هزار تا ۱۹.۶ هزار دلار، ۱۳.۳ درصد بیتکوینهای در گردش در ضرر قرار گرفتند؛ بنابراین ۲.۵۵ میلیون (۱۳.۳ درصد) از بیتکوین های در گردش بازار، میان این دو قیمت جا به جا شدند.
در این نمودار حجم بیتکوینی از سرمایهگذاران کوتاهمدت که اکنون در ضرر قرار دارند، مشاهده میکنید. ۱.۵۳ میلیون سرمایهگذار کوتاهمدت در سقوط قیمتی از ۲۴.۴ هزار دلار، به زیر قیمت خرید خود رسیدند.
بنابراین۱.۵۳ میلیون بیتکوین از ۲.۵۵ میلیون بیتکوینی (۶۰ درصد آن) که میان رنج قیمتی زیر قرار دارند متعلق به سرمایهگذاران کوتاهمدت است. با وجود اینکه این گروه تنها ۱۶ درصد موجودی در گردش بازار را در اختیار دارد، اما این درصد نشان می دهد که اغلب بیتکوین هایی که در این رنج قیمتی واقع شده اند موجودی سرمایهگذاران کوتاهمدت هستند.
اکنون برای مشاهده بهتر، درصد سرمایهگذاران کوتاهمدتی که در زیان قرار دارند، مشخص میکنیم. سقوط قیمتی اخیر تا ۲۴ هزار دلار، ۵۰ درصد موجودی سرمایهگذاران کوتاهمدت را ظرف چند روز در حالت ضرر فرو برد.
سقوط اخیر قیمت سبب شده تا موجودی سرمایه گذاران کوتاهمدت تا ۹۶ درصد در ضرر فرو برود. این سرمایهگذاران در روند نزولی اخیر تاکنون سه بار به میزان از ضرر رسیدند و هر بار کف کوتاهمدتی برای قیمت تشکیل شد. در این مرحله، تسلیم سرمایهگذاران باعث شد که فروشندگان بیتکوینهای خود را به سرمایهگذاران جدید منتقل کنند و پس از تشکیل کف کوتاهمدتی برای قیمت و افزایش نسبی قیمت، دوباره به حالت سود باز گردند.
اکنون که هولدرهای بیتکوین اطمینان کافی برای هولد بیتکوینهای خود دارند، نگهداری و حفظ این سطح قیمت بر عهدهی سرمایهگذاران کوتاهمدت خواهد بود زیرا بازار در حال حاضر اطمینان آنها را مورد آزمایش قرار میدهد. به نظر میرسد که حجم معاملات روزانه متعلق به خریداران تازه وارد به بازار است که اکنون در حال یافتن بهترین نقطه خرید هستند.
حفظ قیمت در برابر سقوطی دیگر
با توجه به ناتوانی در روند قیمت و تعداد سرمایهگذاران کوتاهمدت بسیاری که در این محدوده قیمتی خرید کردند، احتمال تسلیم شدن بازار وجود دارد؛ بنابراین باید برای هر اتفاقی آمادگی پیدا کرد و در صورت کاهش بیشتر قیمت میتوانیم دو مدل قیمتگذاری را که در زیر قیمت بازار قرار گرفتهاند، بررسی کنیم:
· معیار Balanced Price، قیمت عادلانه بیتکوین را تخمین می زند و از اختلاف میان Realized Price ( میانگین قیمت خرید) و آن قیمتی که بیتکوین هنگام خرج شدن داشته، به دست میآید.
· معیار Difficulty Regression Price، تمام هزینههای ماینینگ را با استفاد از ایجاد مدلی آماری میان سختی شبکه و مارکتکپ به دست می آورد.
هنگام تسلیم بازار، هر دو معیار برای کندل یکساعته بیتکوین به عنوان حمایت عمل کرده و در حال حاضر قیمت ۱۷ هزار دلار را به عنوان حمایت نشان میدهند. بنابراین در صورت وقوع ضعف مجدد قیمت، میتوان این دو معیار را به عنوان حمایت فاندامنتال و محدوده مورد نظر بسیاری از افراد در نظر گرفت.
مرور هفته
سایه بازار خرسی هنوز هم بر پیکر بازارهای جهانی سنگینی میکند و قیمت بیتکوین در پایینترین نواحی محدوده خرسی در تلاش برای حفظ قدرت است. پس از افزایش نسبی قیمت، اقشار مهم بازار به توزیع بیتکوین های خود به منظور خروج سرمایه، مشغول می شوند. با این حال، سرمایهگذاران بلندمدت و هولدرهای بیتکوین نسبت به قیمت واکنش کمتری نشان داده و در دیدگاه بلندمدت، روند انباشت سالانه مثبتی از بیتکوین به تصویر کشیده است.
در کنار اطمینان و ثبات قدم هولدرهای بیتکوین، بازار دوباره قدرت و توان گروههای ضعیف تر و سرمایهگذاران کوتاهمدت را مورد آزمایش قرار میدهد. این گروه در این محدوده قیمتی غالبا مشغول معاملات روزانه هستند که سبب شده بسیاری از بیتکوینهای سرمایه گذاران کوتاه مدت در این محدوده قیمتی متمرکز شوند.
کاهش اخیر قیمت سبب شد تا بسیاری از سرمایهگذاران کوتاهمدت در حالت ضرر قرار بگیرند؛ بنابراین میتوان گفت که این گروه هماکنون توسط بازار مورد آزمایش دشواری قرار میگیرد. این آزمایش ممکن است دو نتیجه داشته باشد: سرمایهگذاران کوتاهمدت، تحت فشار بیشتر تسلیم شوند و یا اینکه با تحمل تمام فشارها، بسیار قوی و مستحکمتر از آزمایش بیرون خواهند آمد.
برای مشاهده بروزرسانی تمام محصولات اعم از اصلاحات و بروزرسانی دستی معیارها و دادهها میتوانید به این قسمت(Changelog) مراجعه کنید.
- معیارهای مربوط به شبکه اتریوم : Vanilla Transactions, Stablecoins Transactions, ERC20, DeFI, NFTs, Bridges
- · گزارش جدید Uncharted 22 منتشر شد
· ما را در توییتر دنبال کنید.
· به کانال تلگرامی ما بپیوندید.
· برای تحلیل و گفتگو بیشتر به فروم گلسنود مراجعه کنید.
· برای مشاهده معیارهای on-chain، به استودیو گلسنود مراجعه کنید.
· برای دریافت پیامهای هشدار خودکار از طرف معیارهایon-chain و فعالیت صرافی ها، به صفحه توییتر پیامهای هشدار مراجعه کنید.
نکته: این هفتهنامه قصد هیچ نوع توصیه مالی و سرمایهگذاری ندارد و تمامی این دادهها صرفاً به جهت اطلاعرسانی شما منتشر شده است. بهتر است هیچ نوع تصمیم مالی از این اطلاعات اخذ نشود و مسئولیت تمام تصمیمات مالی شما صرفاً به عهده شخص شماست.