بازار، نظاره‌گر ضررهای بی‌پایان

کاهش قیمت در کوتاه‌ مدت و احتمال ضرر بیشتر، باعث شده حفظ سودآوری برای سرمایه‌گذاران باقی‌مانده دشوار باشد. بااین‌حال، در چندین معیار فاندامنتال، به‌تدریج شاهد تشکیل کف بازار نزولی هستیم.

بازار، نظاره‌گر ضررهای بی‌پایان

کاهش قیمت در کوتاه‌ مدت و احتمال ضرر بیشتر، باعث شده حفظ سودآوری برای سرمایه‌گذاران باقی‌مانده دشوار باشد. بااین‌حال، در چندین معیار فاندامنتال، به‌تدریج شاهد تشکیل کف بازار نزولی هستیم.

بازارهای مالی جهان در مقابل فشار تورم، افزایش نرخ بهره، بلاتکلیفی‌ها و خطرات سیاسی، همچنان در ترس به سر می‌برند. این هفته شاهد افت قیمت در بازار سهام، اوراق قرضه و بازار کریپتوکارنسی‌ها بودیم و کندل ماهانه بیتکوین با کف قیمتی جدید در ۳۷,۶۱۴ هزار دلار بسته شد.

این هفته بیتکوین بازهم در قیمت‌های پایین‌تری معامله شد، اما بیتکوین نسبت بازارهای دیگر، به‌خوبی قدرت خود را حفظ کرد. به طور مثال  بازار S&P 500 و NASDAQ با افت قیمت، به کف قیمتی جدیدی رسیده‌اند اما بیتکوین محدوده قیمتی خود را حفظ کرده و در هیچ جهتی تمایل به حرکتی قوی نشان نداده است. بااین‌حال، همبستگی بیتکوین با دیگر بازارهای جهانی بسیار شدت گرفته و بیتکوین را تحت‌تأثیر خود قرار می‌دهند. همچنین برخی سرمایه‌گذاران هنوز بیتکوین را به‌عنوان یک دارایی خطرناک می‌شناسند و این ممکن است مانع حرکت صعودی بیتکوین شود.

بسیاری از سرمایه‌گذاران با هولد بیتکوین ها در ضرر، مات و مبهوت به عمق ضرری که در آن گرفتار شدند، خیره مانده‌اند. این افراد ممکن است با فروش بیتکوین های خود، باعث تسلیم‌شدن و فروش هیجانی بیشتر بازار شوند. از طرف دیگر بنا بر معیارهای بلندمدت بیتکوین و با مقایسه عملکرد بیتکوین با نمونه‌های قبلی، می‌بینیم که بیتکوین از ارزش حقیقی خود پایین‌تر قرار دارد. این معیارها به مقداری رسیده‌اند که تا کنون در مرحله آخر بازار خرسی مشاهده نشده است. همچنین میان روند نزولی قیمت در کوتاه‌مدت و روند مثبت فاندامنتال در بلندمدت، واگرایی ایجاد شده که در این هفته به بررسی این واگرایی خواهیم پرداخت و خواهیم دید درصورتی‌که قیمت به پایین‌تر حرکت کند، سودآوری و قیمت بازار چطور خواهد بود.

تلاش سرمایه‌گذاران برای حفظ سودآوری

در چند هفته اخیر، مشاهده کردیم که چطور تعداد زیادی بیتکوین در محدوده قیمتی ۳۳ هزار دلار تا ۴۲ هزار دلار فروخته شده و به سرمایه‌گذاران جدید منتقل شدند. با وجود این، بازارهای جهانی به رویکرد ریزشی خود را حفظ کرده‌اند و اکثر سرمایه گذران جدیدی که وارد بازار می‌شوند به‌احتمال زیاد، بلافاصله دچار ضرر می‌شوند.

در نمودار زیر تعداد آدرس‌ها (صورتی)، دسته -آدرس‌ها (نارنجی) و موجودی بیتکوین هایی (آبی) که در سود قرار دارند، نشان داده است. این معیارها به طور جداگانه مشخص شده و مشاهده می‌کنیم که روند این سه معیار بسیار با یکدیگر شباهت دارند؛ بنابراین حدود ۷۰ درصد بیتکوین ها، آدرس‌ها و دسته-آدرس‌ها در سود محقق نشده هستند (یعنی ۳۰ درصد دیگر موجودی در ضرر نگه‌داری شدند). می‌بینیم که در کف بازارهای خرسی ۲۰۱۸-۲۰۱۹ و مارس ۲۰۲۰، بازار بسیار بیشتر از این مقدار دچار ضرر شده و تنها ۴۵ تا ۵۷ درصد بازار در سود قرار گرفته است.

باتوجه‌ به این مقدار سودآوری، باید به این پرسش پاسخ دهیم که اگر ۱۰ درصد دیگر موجودی در ضرر محقق نشده قرار بگیرد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ (یعنی ۶۰ درصد بازار در حالت سود قرار بگیرد). با پرسش این سؤال به این نکته پی می‌بریم که بازار باید به چه قیمتی برسد تا همانند کف‌های قیمتی بازارهای خرسی قبلی، ضرر و فشار روانی حداکثری را تحمل کند. در نمودار زیر می‌بینیم که هر سه معیار به‌تدریج کف بالاتری تشکیل داده‌اند و این می‌تواند به دلیل غیرفعال بودن بیتکوین های گمشده، آدرس‌ها و ماینرهای قدیمی باشد.

Live Workbench Chart

معیار URPD نشان می‌دهد که بیتکوین هایی که فعلاً در حال گردش هستند، برای آخرین بار در چه قیمت‌هایی جابه‌جا شده‌اند.

در زمان نگارش این شماره، قیمت بیتکوین ۳۸.۵ هزار دلار است. اکنون برای اینکه ۱۰ درصد دیگر بیتکوین ها معادل ۱.۹ میلیون بیتکوین، در حالت ضرر محقق نشده قرار بگیرد، قیمت باید تا ۳۳.۶ هزار دلار کاهش پیدا کند. اگر این اتفاق رخ دهد، یعنی ضرر و حداکثر فشار روانی که بازار تا رسیدن به قیمت ۳۳.۶ متحمل می‌شود با بازارهای خرسی قبلی برابری خواهد کرد. این نکته به این معنا نیست که کف قیمتی قرار است ۳۳.۶ هزار دلار باشد و یا حتماً به این قیمت خواهیم رسید. اما این نکته را مشخص می‌کند که برای اینکه به‌اندازه فازهای قبلی بازار تحت‌فشار قرار بگیریم، بازار باید به این قیمت برسد. در این صورت تنها ۶۰ درصد بیتکوین ها در حالت سود قرار می‌گیرند و بر اساس نمودار تقریباً تمام افرادی که در ۱۶ ماه اخیر خرید کردند، دچار ضرر می‌شوند (تنها افرادی که در پایین‌ترین قیمت ماه می تا جولای خریداری کردند، در ضرر قرار نخواهند گرفت).

Live Chart

سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت (STH) در سه ماه اخیر، تعداد بسیار زیادی بیتکوین انباشت کردند و اکنون اگر آن ۱۰ درصد ضرر فرضی در بازار رخ دهد، احتمال فروش هیجانی این گروه بسیار بالاست. گروهی که در ۳ ماه اخیر بیشترین تجمیع را انجام داده‌اند. در نمودار زیر معیار STH-MVRV Ratio و قیمت خرید سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت را نشان داده است.

باتوجه‌به نمودار زیر، به این نکات پی می‌بریم که:

·      قیمت خرید سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت ۴۶,۹۱۰ دلار است و با درنظرگرفتن تفاوت میان قیمت اسپات و قیمت خرید سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت، می‌بینیم که بیتکوین های سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت ۱۷.۹ درصد از قیمت خرید، در ضرر محقق نشده قرار گرفته‌اند.

·      اوسیلاتور STH-MVRV در نمودار زیر،  هم اکنون  به مقدار ۰.۷۵ درصد از میانگین به سمت پایین  انحراف پیدا کرده و به این معناست که سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت تا این نقطه فشار روانی بسیاری را تحمل کرده‌اند.

·      البته سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت تابه‌حال بیش از این مقدار ضرر را متحمل شده‌اند اما معمولاً این مقدار ضرر، در فروش‌های هیجانی بازار خرسی اتفاق افتاده است (زمانی که اوسیلاتور که به زیر خط آبی می‌رسد) و اگر آن ۱۰ درصد ضرر فرضی را لحاظ کنیم، بازار به این حد از فشار روانی و ضرر خواهد رسید.

Live Workbench Chart

سرمایه‌گذاران مهم دیگر بازار، سرمایه‌گذاران بلندمدت هستند. این افراد معمولاً بیشتر از ۱۵۵ روز، بیتکوین های خود را نگه می‌دارند؛ اما این دلیلی برای تسلیم نشدن آن‌ها نیست. دو هفته پیش اشاره کردیم که این سرمایه‌گذاران به بی‌سابقه‌ترین حد ممکن تسلیم شدند و بیتکوین های خود را خرج کردند. اکنون روند تسلیم‌شدن این سرمایه‌گذاران همچنان ادامه دارد و بین روند قیمت خرید و قیمت فروش سرمایه گذران بلندمدت واگرایی ایجاد شده است:

قیمت خرید سرمایه‌گذاران بلندمدت (آبی):

این معیار نشان می‌دهد که قیمت خرید بیتکوین های سرمایه‌گذاران بلندمدت به طور بی‌سابقه‌ای در حال پایین آمدن است. این نکته به این معناست که سرمایه‌گذاران بلند مدتی که از سال ۲۰۲۱ تا کنون بیتکوین خریداری کردند، تسلیم می‌شوند و مخصوصاً در سه ماه اخیر بیتکوین های خود را خرج می‌کنند.

قیمت فروش سرمایه‌گذاران بلندمدت (صورتی):

این معیار مشخص می‌کند که سرمایه‌گذاران بلندمدت به‌ صورت میانگین در چه قیمت‌هایی بیتکوین های خود را می‌فروشند و فعلاً روند صعودی دارد. در نمودار زیر این معیار به قیمت اسپات رسیده که یعنی سرمایه‌گذاران به طور میانگین بیتکوین های خود را با ترس در نقطه خرید می‌فروشند و از بازار خارج می‌شوند.

هر دو معیار، این نکته را روشن می‌کنند که سرمایه‌گذارانی که از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ خرید کردند  و یا به‌تازگی وارد گروه سرمایه‌گذاران بلندمدت شدند، هم اکنون در حالت تسلیم بیتکوین های خود را می‌فروشند و از افت بیشتر قیمت می‌هراسند. به‌عبارت‌دیگر تنها فروش و تسلیم این دسته از سرمایه‌گذاران باعث می‌شود که قیمت خرید سرمایه‌گذاران بلندمدت این‌چنین کاهش پیدا کند و میان قیمت فروش و قیمت خرید آن واگرایی ایجاد شود. باید ببینیم آیا افرادی که تازه به بازار وارد می‌شوند تحمل کاهش قیمت بیشتر را دارند یا خیر.

Live Workbench Chart

کدام دسته از سرمایه‌گذاران بلندمدت در حال فروش هستند؟

اکنون می‌توانیم ببینیم که کدام یک از سرمایه‌گذاران بلندمدت بیتکوین های خود خرج می‌کنند و با استفاده ابزار مختلف می‌توانیم عمر بیتکوین های این افراد را بدست می‌آوریم.

اما قبل از آن معیار جدیدی را بررسی می‌کنیم که از دو بخش تشکیل شده:

·      یک اوسیلاتور (با میانگین ۳۰ روزه، خاکستری) درصد بیتکوین هایی را نشان می‌دهد که توسط سرمایه‌گذاران بلندمدت در حالت سود به صرافی‌ها جابه‌جا شده باشند‌. می‌بینیم که این اوسیلاتور از سپتامبر ۲۰۲۱ در محدوده سود ۶۰ درصد حرکت می‌کند (همان تخمینی که از میزان سودآوری در بالا به آن اشاره شد).

·      قسمتی از خط روند که به رنگ قرمز مشخص شده، یعنی سرمایه‌گذاران در این قسمت نسبت به سال گذشته ضرر فراوانی متحمل شدند و قسمت آبی/سبز این خط یعنی سرمایه‌گذاران سود بسیاری کسب کردند. سرمایه‌گذاران بلندمدت در بازارهای خرسی سال‌های ۲۰۱۴- ۲۰۱۵، ۲۰۱۸- ۲۰۱۹ و سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲، سودآوری بسیار پایینی داشتند و برای چندین ماه ضرر فراوانی محقق کردند (به رنگ قرمز مشخص شده است) ‌.

تنها آن دسته از سرمایه‌گذاران بلندمدتی ممکن است چنین ضرری محقق کرده باشند که از سال ۲۰۲۱  تا ۲۰۲۲ در قیمت خرید بالا بیتکوین خریده‌اند، این یعنی سرمایه‌گذاران بلندمدت عامل اصلی میزان ضرر محقق شده به صرافی‌ها هستند.

Live Chart

اکنون معیار Revived Supply را بررسی می‌کنیم، این معیار تعداد بیتکوین هایی را نشان می‌دهد که بعد از یک سال غیرفعال بودن، دوباره به گردش درمی‌آیند؛ بنابراین نمودار زیر تمام بیتکوین هایی را نشان داده که قبل از ماه می ۲۰۲۱ خریداری شده‌اند. روند این معیار فعلاً به پایین حرکت می‌کند و تقریباً به پایین‌ترین حد ممکن خود نزدیک می‌شود. معمولاً زمانی که مقدار Revived Supply در عمق بازار خرسی کاهش پیدا می‌کند، به این معناست که سرمایه‌گذاران بلندمدت بیشتر ترجیح می‌دهند انباشت کنند‌.

Live Chart

معیار Binary Coin-Days Destroyed در نمودار زیر هم نکته‌ای که بالا به آن اشاره شده، ثابت می‌کند. این دو نمودار بسیار باهم شباهت دارند. این معیار به طور میانگین مشخص می‌کند که تعداد روز – کوین هایی (تعداد روزهایی که بیتکوین خرج نشده است) که از بین رفته، بالاتر از میانگین قرار دارد و یا پایین‌تر از آن است.

در میانگین ۷ روزه (نمودار ساعتی) نشان می‌دهد که ۱۸.۵ ساعت در هفته، از عمر بیتکوین ها از بین می‌رود. به‌عبارت‌دیگر دارندگان بیتکوین های پیرتر، ۸۹ درصد از مواقع دیگر در هفته بیتکوین های خود را هولد می‌کنند و با فروش خود باعث فشار فروش بیشتر نمی‌شوند.

هر دو نمودار، این نکته را تأیید می‌کنند که فشار فروشی که از طرف سرمایه‌گذاران بلندمدت ایجاد شده عمدتاً از فروش بیتکوین هایی است که بین مدت‌زمان ۱۵۵ روز و ۱۲ ماه پیش خریداری شدند (یعنی بین سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲).

Live Chart

ویژگی‌های فاندامنتال پایان بازار خرسی

با استفاده از ابزارهای آنچین می‌توان رفتار کنونی سرمایه‌گذاران را، همان‌طور که در بالا به آن اشاره شد، بررسی کنیم و همچنین می‌توانیم با استفاده از ابزارهای ارزشیابی فاندامنتال، چرخه‌های مختلف بازار و همچنین کف بازار نزولی را مشخص کنیم.

نمودار زیر سود محقق شده (سبز) و ضرر محقق شده (صورتی) را بر Realized cap تقسیم کرده است و نشان می‌دهد که چه مقدار ارزش دلاری به نسبت حجم بازار به آن وارد و یا از آن خارج شده است. از این طریق می‌توانیم چرخه‌های مختلف بازار را تشخیص دهیم.

با این نمودار، سه‌فاز مختلف بازار مشخص می‌شود:

·      بازارهای صعودی/گاوی (نواحی سبز)، هنگامی که تقاضای بسیاری وارد بازار می‌شود و به همین دلیل سرمایه‌گذاران می‌توانند بیتکوین های خود بفروشند و از بازار خارج شوند. معمولاً فروشندگان در سقف چرخه صعودی بازار، سود بسیار زیادی محقق کنند.

·      بازار نزولی/خرسی، دقیقاً برعکس شناخته می‌شود و هرچه قیمت پایین‌تر بیاید میزان ضرر محقق شده سرمایه‌گذاران بالاتر می‌رود (سرمایه به طور خالص از بازار خارج می‌شود). در سال ۲۰۱۹ و همچنین در اواخر سال ۲۰۲۱، می‌بینیم که میان بازار نزولی، رالی صعودی مختصری شکل‌گرفته و بسیاری از بیتکوین ها در آن فروخته می‌شوند.

·      از دوران ناامیدی بازار خرسی تا اوایل روند صعودی، بازار خنثی حرکت می‌کند و معمولاً در این مرحله انباشت صورت می‌گیرد. همچنین میزان سود محقق شده از ضرر محقق شده به‌تدریج بالاتر می‌رود.

ما هنوز در فاز خرسی قرار داریم؛ بنابراین بازار هنوز با تقاضای کافی و افزایش قیمت مواجه نشده  که برداشت سود برای سرمایه‌گذاران ممکن باشد و همچنین سرمایه جدید وارد بازار شود. اگر میزان سود محقق شده مرتباً از ضرر محقق شده بالاتر باشد و قیمت بازار ثبات داشته باشد، به فاز سوم بازار وارد می‌شویم.

Live Chart

از این بخش به بعد معیارهایی را بررسی می‌کنیم که در تشخیص کف بازار خرسی به ما کمک می‌کنند. یکی از معیارهای محبوب و شناخته شده بیتکوین، معیار Mayer Multiple است. این معیار نسبت میان قیمت و میانگین ۲۰۰ روزه آن را در نظر می‌گیرد. بااین‌وجود که این معیار ساده به نظر می‌رسد اما برای تشخیص کف و سقف قیمت در چرخه‌های بازار، ابزاری قوی و قابل ‌اعتماد است.

در نمودار زیر مشخص کردیم که مقدار ۰.۸ برای این معیار قبلاً به نشانهٔ این بوده که بازار بسیار پایین‌تر از ارزش واقعی خود قرار دارد، به طوری که کمتر از ۱۵ درصد عمر بازار در این ناحیه و یا پایین از مقدار ۰.۸ قرار داشته است. اکنون میانگین ۲۰۰ روزه در قیمت ۴۷,۲۷۵ هزار قرار دارد.

کف قیمتی بازار خرسی در چرخه‌های قبل معمولاً در دو مرحله ایجاد شده است. اولین  کف قیمتی در این معیار در اوایل بازار نزولی (1#) و سپس  بعد از رالی صعودی مختصر مرحله بعد، یعنی کف قیمتی دوم در اوج تسلیم بازار (2#) اتفاق افتاده است. اکنون بازار در نمودار زیر، داخل چرخه ۲۰۲۱ - ۲۰۲۲ و در محدوده کف قیمتی دوم حرکت می‌کند.

Live Chart

با استفاده معیار Reverse Risk نیز می‌توان تشکیل کف بلندمدت را در بازار خرسی مشاهده کرد. این معیار بیشتر این نکته را مشخص می‌کند که چه زمانی سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند انباشت  کنند و بیتکوین های خود را هولد کنند. به‌طورکلی این معیار در اواخر روند نزولی به ناحیه سبز وارد می‌شود و قبل از روند صعودی از آن خارج می‌شود. اگر به گذشته این معیار دقت کنیم، در مرحله آخر بازار نزولی این معیار به زیر مرز ۰.۰۰۲۵ (ناحیه سبزرنگ) رسیده و با آغاز بازار صعودی دوباره از این ناحیه خارج شده است.

بر اساس نمودار زیر، بازار از نیمه اول بازار خرسی عبور کرده و به نیمه دوم آن رسیده است. اما باتوجه‌به چرخه‌های قبل ممکن است بازار باز هم به پایین‌تر حرکت کند.

Live Chart

معیار VDD یا روز-ارزش، تعداد زوز-بیتکوین‌های از بین رفته را در قیمت اسپات ضرب کرده و حاصل این مقدار را با سال قبل مقایسه می‌کند، به‌عبارت‌دیگر مشخص می‌کند که ارزش بیتکوین های در حال خرج کنونی در مقایسه با میانگین سالانه  خود چه مقدار خرج می‌شوند.

در نمودار زیر می‌بینیم که معیار VDD در نواحی پایین قرار گرفته و نشان می‌دهد که حجم و تعداد روز - کوین‌هایی که اکنون از بین رفته، نسبت به سال گذشته کمتر هستند. این معیار با دیگر معیارهایی که به آن پرداختیم همخوانی دارد و در کل همهٔ این معیارها  این نکته را بیان می‌کنند که سرمایه‌گذاران بلندمدت‌تر (افرادی که به مدت بالای یک سال بیتکوین های خود را نگه داشته‌اند) فعلاً بیتکوین های خود را هولد می‌کنند.

همچنین باتوجه‌به این معیار، بازار خرسی از ماه می ۲۰۲۱ شروع شده و طول مدت آن به طول چرخه‌های قبل نزدیک می‌شود.

Live Chart

در پایان، معیار RVT را بررسی می‌کنیم. این معیار Realized cap را بر حجم تراکنش‌های شبکه (به‌صورت دلاری در  میانگین ۲۸ روزه) تقسیم می‌کند.

این معیار معمولاً سه حالت دارد:

·      زمانی که روند صعودی و مقادیر بالا داشته باشد، یعنی حجم تراکنش‌ها یا همان کاربرد شبکه، نسبت به ارزش شبکه کاهش پیدا کرده است‌؛ بنابراین بازار بالای ارزش حقیقی خود قرار گرفته است و نزولی است. در این معیار معمولاً بازار خرسی زمانی اتفاق خواهد افتاد که مقدار آن بیشتر از ۳۰ باشد.

·      زمانی که روند معیار، نزولی و مقدار آن  پایین باشد، یعنی کاربرد و حجم تراکنش شبکه نسبت به ارزش شبکه بیشتر شده و بازار پایین‌تر از ارزش حقیقی خود قرار گرفته است؛ در این صورت خبر از بازار گاوی می‌دهد.

·      زمانی که روند معیار خنثی باشد و میان میزان کاربرد شبکه و ارزش آن، تعادلی ایجاد شده باشد، یعنی بازار سعی در حفظ قدرت خود دارد‌.

اخیراً این معیار در روندی نزولی قرار گرفته و نشان می‌دهد که نسبت به روند نزولی بازار، میزان کاربرد و حجم تراکنش‌های شبکه بالا بوده و می‌توان به روند صعودی بازار امید داشت.

Live Chart

مرور و نتیجه هفته

فعلاً حرکت کوتاه‌مدت قیمت و سودآوری شبکه، خبر از بازار نزولی دارند ولی از طرف دیگر در روند معیارهای فاندامنتال بلندمدت، می‌توانیم به بهبود شرایط امید داشته باشیم‌.باتوجه‌به تحلیل این هفته، به نظر می‌آید سرمایه‌گذاران بلندمدت بازهم به فروش بیتکوین های خود ادامه دهند.

همچنین باید ببینیم که آیا بازارهای جهانی و اقتصاد کلان، بازهم بیتکوین را تحت‌تأثیر حرکات خود قرار می‌دهند و باعث کاهش بیشتر قیمت خواهند شد یا خیر. اما بااین‌حال، در معیارهای فاندامنتالی مانند Mayer multiple ، VDD, ، RVT  و Risk Reverse همه به طور هم‌زمان نشان می‌دهند که بازار از ارزش حقیقی خود پایین‌تر می‌آید و در آینده‌ای نزدیک می‌توان به تغییر روند امید داشت.

باتوجه‌به تسلیم و ترس بازار، همراه با واگرایی که میان روند کوتاه‌مدت و بلندمدت بازار شکل گرفته، بیتکوین در این شرایط اقتصاد جهانی برای رصد و دنبال‌کردن جزء جذاب‌ترین هاست.

بروزرسانی محصولات

برای مشاهده بروزرسانی تمام محصولات اعم از اصلاحات و بروزرسانی دستی معیارها و داده‌ها می‌توانید به این قسمت (Changelog) مراجعه کنید.

  • Options 25 Delta Skew Suite  منتشر شد
  • معیار جدید   Entity-adjusted URPD منتشر شد
  • crypto.com به لیست صرافی‌های پشتیبانی شده اضافه شد
  • گزینه جدید سایت: نمودارهای Workbench اکنون در داشبوردها در دسترس هستند و تاریخچه کامل داده را پشتیبانی می‌کنند.

·       شماره 14  Uncharted Newsletter   منتشر شد

·       ما را در توییتر دنبال کنید.

·       به کانال تلگرامی ما بپیوندید.

·       برای تحلیل و گفتگو بیشتر به فروم گلسنود مراجعه کنید.

·       برای مشاهده معیارهای on-chain، به استودیو گلسنود مراجعه کنید.

·       برای دریافت پیام‌های هشدار خودکار از طرف معیارهای on-chain و فعالیت‌ صرافی ها، به صفحه توییتر پیام‌های هشدار مراجعه کنید.

·

نکته: این هفته‌نامه قصد هیچ نوع توصیه مالی و سرمایه‌گذاری ندارد و تمامی این داده‌ها صرفاً به جهت اطلاع‌رسانی شما منتشر شده است. بهتر است هیچ نوع تصمیم مالی از این اطلاعات اخذ نشود و مسئولیت تمام تصمیمات مالی شما صرفاً به عهده شخص شماست.