رغبت بازار به برداشت سود
بیتکوین در سه ماهه آغاز سال عملکرد مثبتی داشت؛ اما اخیرا در مسیر صعودی خود با موانعی رو به رو شده است. در این گزارش به میزان سودآوری معاملات سرمایهگذاران و اطمینان آنها به ادامه روند صعودی خواهیم پرداخت.
بازار بیتکوین طی هفته گذشته از سقف هفتگی ۳۰,۴۵۶ هزار دلار تا ۲۷,۱۶۹ هزار دلار دچار اصلاح شد؛ اما با دید کلیتر، بیتکوین از آغاز سال عملکرد مثبت بسیار چشمگیری داشته است. همچنین در مسیر خود برای تغییر روند، چندین مرتبه دچار اصلاح قیمت شده که سنگین ترین حرکت اصلاحی آن صرفا موجب کاهش ۱۸.۶ درصدی قیمت بوده است.
اگر فرض کنیم که محدوده کف قیمتی این چرخه درماه نوامبر تشکیل شده است، بنابراین خواهیم دید که اصلاحات قیمتی سال جاری در مسیر روند صعودی به نسبت چرخههای دیگر بسیار ناچیز است و با ریزشهای گذشته قابل مقایسه نیست.
در این گزارش، ابتدا حجم بیتکوینهایی را که در چند ماه اخیر توسط سرمایهگذاران انباشت شده است، بررسی خواهیم کرد و سپس به این موضوع خواهیم پرداخت که سرمایهگذاران در رشد قیمتی اخیر چه میزان سودآور بودهاند. برای این نوع تحلیل باید معیار SOPR و نسخههای متفاوت آن را بررسی کنیم تا بتوانیم در اصلاحات قیمتی که در روندهای صعودی ایجاد میشوند، رفتار انواع سرمایهگذاران را با رفتار بازار در چرخههای گذشته مقایسه کنیم.
شما میتوانید تمامی نمودارهای این گزارش هفتگی را در داشبورد مشاهده کنید.
حمایت قدرتمند
نمودار زیر نشان میدهد که هماکنون چه میزان از بیتکوینهای در گردش، در حالت سودآور🔵 و چه میزان در حالت زیانآور🔴قرار دارند. همانطور که مشاهده میکنید بیتکوین با حرکت قیمتی بسیار پرقدرت خود در سال جاری، میان این دو روند 🔵🔴 واگرایی بسیار قدرتمندی ایجاد کرده و بیتکوینهای زیانده بازار را به سرعت به بیتکوینهای سودآور تبدیل کرده است. بنابراین این سودآوری طبیعتاً عدهای از سرمایهگذاران را به برداشت سود خود متمایل خواهد کرد.
اگر نسبت میان دو معیار بالا، یعنی حجم بیتکوینهای در حالت سود و حجم بیتکوینهای در حالت زیان را در نظر بگیریم، مشاهده خواهیم کرد که بیتکوین از زیانآورترین نواحی بازار در محدوده کف این چرخه، عبور کرده و تنها ۹ درصد روزهای معاملاتی را در عمیقترین نقاط بازار گذرانده است.
طبیعتا با عبور قیمت از نواحی محدوده کف قیمتی که بیتکوینهای بسیاری در آن ناحیه جابهجا و خریداری شدهاند، سود نقد نشده و یا سود بالقوه بازار نیز جهش قدرتمندی نشان میدهد. در صورتی که بخواهیم میزان سود نقد نشده بیتکوینهای در گردش بازار را از محدوده کف بازار تا ۱۰۰ روز بعد، در نظر بگیریم، هر چرخه بازار در این بازه زمانی به مقدار زیر به سودآوری رسیده است:
محدوده کف چرخه ۲۰۱۱: سودآوری ۱.۹۹ میلیون بیتکوین (افزایش ۱۹.۸ درصدی سودآوری بالقوه بازار)
محدوده کف چرخه ۲۰۱۵: سودآوری بیش از ۴.۹۴ میلیون بیتکوین (افزایش ۳۲.۲ درصدی سودآوری بالقوه بازار)
محدوده کف چرخه ۲۰۱۹ : سودآوری بیش از ۶.۸۶ میلیون بیتکوین (افزایش ۳۸.۴ درصدی سودآوری بالقوه بازار)
محدوده کف چرخه ۲۰۲۲: سودآوری بیش از ۴.۸۷ بیتکوین (افزایش ۲۵.۵ درصدی سودآوری بالقوه بازار)
همانطور که مشاهده میکنید، این چرخه همانند چرخههای دیگر، از محدوده کف خود به مرحله سودآوری رسیده و به نظر میرسد که استحکام کف قیمتی این چرخه نیز همتراز کفهای قیمتی گذشته باشد.
بررسی سود نقد شده سرمایهگذاران
قیمت بیتکوین در حال حاضر بین دو معیار مهم Realized Price، در قیمت ۱۹.۹هزار دلار و معیار نسبت میانگین خرید و معیار Liveliness Ratio در قیمت ۳۳ هزار دلار قرار دارد. معیار دوم🟠، سطح قیمتی مورد انتظار هولدرهای بازار را مشخص میکند و زمانی که بیتکوینهای غیرفعال بیشتری در ولتهای سرمایهگذاران باشد، به سطوح بالاتر میرسد. البته بازار اسپات در این هفته موفق به رسیدن به این سطح نشد و از سطح ۳۰.۵هزار دلار با اصلاح مواجه شد .
بنابراین باید گفت که بازار در زیر سطح Realized Price، به عمیقترین و ارزانترین قیمت این چرخه رسیده و هماکنون با رشد قیمتی به قیمت مورد نظر هولدرهای بازار نزدیک میشود. بنابراین افرادی که بیتکوینهای خود را در قیمت ارزانتری خریدهاند، در این نواحی به برداشت سود خود ترغیب میشوند.
در نمودار زیر مشاهده میکنیم که گروههای سرمایهگذاری در شش ماه گذشته چه میزان انباشت کرده و یا چه میزان به عرضه بیتکوینهای خود پرداختند.
فاز اول: تمام اقشار بازار پس از فروپاشی صرافی FTX بیشترین میزان انباشت را داشتند و به نوعی موجب تشکیل محدوده کف قیمتی شدند.
فاز دوم: پس از اولین رالی صعودی بازار در ماههای ژانویه تا فوریه امسال، اغلب سرمایهگذاران به عرضه بیتکوینهای خود پرداختند.
فاز سوم: در رالی صعودی به ۲۸هزار دلار و افزایش قدرت بازار، سرمایهگذاران با انباشت تدریجی خود موجب عبور قیمت از ۳۰هزار دلار شدند.
در چند هفته اخیر سرمایهگذاران رفتار متفاوتی از خود نشان دادند که عدم قطعیت و بلاتکلیفی این سرمایهگذاران ، مخصوصا گروههایی را که بیش از ۱۰هزار بیتکوین در اختیار دارند، روشن میکند. همانطور که در نمودار زیر مشاهده میکنید، رفتار سرمایهگذاران با عبور مختصر قیمت از ناحیه ۳۰ هزار دلار و فشار فروش تا ۲۷هزار دلار بسیار همخوانی دارد.
اکنون برای سنجش مقیاس سود و زیان نقد شده در بازار، معیار SOPR را مشاهده میکنیم. به طور کلی این معیار بیانگر دو حالت است:
🟥زیانآوری بازار: اگر این معیار در زیر سطح ۱.۰ نوسانات متعددی داشته باشد، به این معناست که سرمایهگذاران در معاملات خود زیانآور هستند و هنگام سر به سر شدن در نقطه ۱.۰ از بازار خارج میشوند (مقاومت قیمتی).
🟩سودآوری بازار: اگر این معیار در بالای سطح ۱.۰ نوسان داشته باشد، به این معناست که سرمایهگذاران در معاملات خود سودآور هستند و هر زمانی که در سطح ۱.۰ به نقطه سر به سر برسند، ناحیه مناسبی برای خرید کوتاهمدت بیتکوین است.
اگر صرفاً مقیاس سودآوری و زیانآوری بازار را در طول ۵ ماه گذشته بررسی کنیم، مشاهده خواهیم کرد که در اواخر سال گذشته بازار غالباً زیانآور بوده و در ابتدای سال جاری به سودآوری رسیده است. البته در حال حاضر بازار حوالی ناحیه سر به سر خود حرکت میکند و برای ادامهی روند منتظر تصمیمگیری سرمایهگذاران است.
اکنون اگر معیار SOPR را صرفاً برای میزان سودآوری یا زیانآوری سرمایهگذاران کوتاهمدت در نظر بگیریم، مشاهده خواهیم کرد که سرمایهگذاران کوتاهمدت در اواخر سال گذشته با ریزش قیمت به زیر ناحیه ۲۰ هزار دلار، زیانآور بودند و پس از رالی صعودی در آغاز سال به سودآوری رسیدند.
این معیار در حال حاضر همانند نمودار قبل در تلاش برای حفظ قدرت خود بالای سطح ۱.۰ است که معمولا در اصلاحات قیمتی فاز صعودی چنین الگویی را در این معیار مشاهده میکنیم. البته ممکن است مجدداً به زیر سطح ۱.۰ ریزش پیدا کند و سرمایهگذاران زیانآور با ترس و اضطراب به فشار فروش خود بیافزایند.
اکنون برای مشاهده اینکه بازار در مقیاس کلان چگونه تغییر جهت پیدا میکند، باید سودآوری و زیانآوری سرمایهگذاران بلندمدت را بررسی کنیم. این سرمایهگذاران پس از مدتها زیانآوری، همانند چرخههای گذشته بازار به مرحله سودآوری رسیدند.
همانطور که در هفته گذشته به آن اشاره شد، در حال حاضر سرمایهگذاران بلندمدت از چرخه ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ در موقعیت زیانآور هستند؛ بنابراین در مسیر صعود قیمت، این سرمایهگذاران نواحی مقاومتی برای قیمت ایجاد خواهند کرد.
بازگشت مجدد سرمایه به بازار
در بخش پایانی گزارش، برای اینکه نقدینگی حاصل شده از سود و زیان نمودارهای قبل را مشخص کنیم، سود دلاری نقد شده سال جاری را بررسی میکنیم.
نمودار زیر میزان سود دلاری که در سال جاری نقد شده است، نشان میدهد. همانطور که مشاهده میکنید این میزان سود نقد شده در مقایسه با سال ۲۰۲۱، بسیار ناچیز است اما میتوان آن را با سال ۲۰۱۹مقایسه کرد. البته باید توجه داشت که در سال ۲۰۱۹ بازار از قیمت ۴هزار دلار تا ۱۴هزار دلار به این میزان سودآوری رسیده که ۵۰ درصد از محدوده قیمت فعلی پایینتر است.
اگر زیان نقد شده بازار را نیز بررسی کنیم، با الگویی مشابه به نمودار قبل مواجه خواهیم شد. همانطور که مشاهده میکنید مقدار زیانی که فعلا در حال نقد شدن است نسبت به زیانآوری بازه زمانی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ بسیار ناچیز است و در روند نزولی قرار دارد. این میزان زیانآوری به این معناست که هولدرهای چرخههای قبل دست از فروش کشیدهاند.
در انتها میتوانیم مجموع زیان و سود نقد شده و یا به عبارتی مجموع ثروت حاصل شده از معاملات بازار را در معیار Realized Cap مشاهده کنیم. همانطور که در نمودار مشاهده میکنید، در روند صعودی سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱، بازار بیتکوین با ورود سرمایه چشمگیری مواجه شد؛ اما بعد از این بازه زمانی تمام سرمایه وارد شده از بازار پس گرفته شد و به نواحی سال ۲۰۲۱ بازگشت.
در حال حاضر مجموع سرمایه و یا به عبارتی مجموع ثروت بازار در سال ۲۰۲۳ به ثبات خود دست یافته و با ورود سرمایه جدید به بازار رشد مختصری را در روند آن مشاهده میکنیم.
مرور هفته
بازار بیتکوین با شروع روند قدرتمند خود در سال جاری، به اولین مقاومت مهم بازار ، در سطح ۳۰هزار دلار برخورد کرده و دچار اصلاح شده است. در این نقطه از بازار، بسیاری از سرمایهگذاران در بالای میانگین خرید خود، سودآور هستند و فرصتی برای برداشت سود این افراد فراهم شده است.
میزان سودی که طی سال جاری در بازار نقد شده نسبت به ارزش بازار بسیار ناچیز است؛ اما از طرفی سود دلاری حاصل شده از معاملات بازار با رالی صعودی ۲۰۱۹ مطابقت دارد. با بررسی میزان انباشت و عرضه ولتهای سرمایه گذاران مختلف در شرایط حال حاضر میتوان گفت که افراد نسبت به سه ماهه آغازین سال در تصمیمگیری خود از اطمینان کمتری برخوردارند.
· ما را در توییتر دنبال کنید.
· به کانال تلگرامی ما بپیوندید.
· برای تحلیل و گفتگو بیشتر به فروم گلسنود مراجعه کنید.
· برای مشاهده معیارهای on-chain، به استودیو گلسنود مراجعه کنید.
· برای دریافت پیامهای هشدار خودکار از طرف معیارهای on-chain و فعالیت صرافی ها، به صفحه توییتر پیامهای هشدار مراجعه کنید.