Αρχές ενός ραλλυ σε καθοδική αγορά;

BTC και ETH σημείωσαν ράλι, βγαίνοντας από εξαιρετικά υπερπουλημένες συνθήκες και ωθούμενα από το αίσθημα κινδύνου μετά τη συνεδρίαση της FOMC του Ιουλίου. Η προσοχή στρέφεται τώρα στο αν πρόκειται για ένα ράλι ανακούφισης από την πτωτική αγορά ή για την έναρξη μιας διαρκούς ανοδικής πορείας.

Αρχές ενός ραλλυ σε καθοδική αγορά;

Το Bitcoin και οι αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ανταποκρίθηκαν έντονα στην αύξηση του επιτοκίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve) κατά 75 μονάδες βάσης, με το BTC να κλείνει με άνοδο 5,7% και το ETH με άνοδο 7,6% αυτήν την εβδομάδα. Οι ευρύτερες αγορές ανταποκρίθηκαν θετικά στην ανακοίνωση της FOMC, καθώς ο πρόεδρος Powell ανέφερε ότι το τρέχον επιτόκιο-στόχος της Fed Funds στο 2,25% έως 2,5% θεωρείται πλέον ουδέτερο, και τα βλέμματα ήταν στραμμένα στα αναπτυσσόμενα δεδομένα σχετικά με την οικονομική επιβράδυνση.

Από πολλές απόψεις, η πρόσφατη θετική δράση των τιμών του Bitcoin και του Ethereum δίνει την πολυαναμενόμενη ανακούφιση «στους ταύρους», οι οποίοι έχουν αντέξει σχεδόν εννέα μήνες επίμονης πτωτικής τάσης. Η πτωτική αγορά του 2022 ήταν ιστορικά αρνητική για τον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, μετά από μια τέτοια παρατεταμένη περίοδο συναισθηματικού ρίσκου, η προσοχή στρέφεται στο αν πρόκειται για ένα ράλι ανακούφισης της πτωτικής αγοράς ή για την έναρξη μιας διαρκούς ανοδικής πορείας.

Σε αυτή την έκδοση, θα διερευνήσουμε αυτή την έννοια χρησιμοποιώντας τη δραστηριότητα στην αλυσίδα ως βάση, και αν η αγορά σηματοδοτεί εισροή μιας νέας ζήτησης, ή αν δεν έχει διατηρήσιμη συνέχεια.


🔔 Έξυπνες Ιδέες παρουσιάζονται σ’ όλο το κείμενο για να βοηθήσουν στον εντοπισμό βασικών επιπέδων μέτρησης ενδιαφέροντος που μπορεί να σηματοδοτήσουν σημαντικές αλλαγές στην απόδοση της αγοράς/του δικτύου. Οποιοδήποτε μέλος της Glassnode μπορεί να ορίσει μια ειδοποίηση απευθείας από το Glassnode Studio.


Μεταφράσεις

Το This Week On-chain πλέον μεταφράζεται σε Ισπανικά, Ιταλικά, Κινέζικα, Ιαπωνικά, Τούρκικα, Γαλλικά, Πορτογαλικά, Φαρσί και Ελληνικά.

The Week Onchain Dashboard

Το The Week Onchain Newsletter διαθέτει live ταμπλό με όλα τα επιλεγμένα charts διαθέσιμα εδώ. Τα εργαλεία και όλα τα metrics διερευνώνται περαιτέρω στο Video Report που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη. Επισκεφθείτε και εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας και μεταβείτε το Video Portal για περισσότερα βίντεο και σεμινάρια metrics.


Η Δραστηριότητα του Bitcoin Παραμένει στα Ίδια Επίπεδα

Σε γενικές γραμμές, η εισροή νέας ζήτησης στα δίκτυα blockchain υποστηρίζεται και σηματοδοτείται από συνεχείς αυξήσεις στη χρήση εντός της αλυσίδας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόσο τη δραστηριότητα στην αλυσίδα, όσο και τη δυναμική της προσφοράς για να αξιολογήσουμε τις επιδόσεις σε σχέση με την πρόσφατη συγκρίσιμη ιστορία ως οδηγό.

 • Οι ανοδικές παρορμήσεις τείνουν να περιγράφονται από αυξανόμενη και αυξημένη δραστηριότητα στην αλυσίδα, καθώς περισσότεροι χρήστες εισέρχονται στο δίκτυο. Γενικά αυτό υποστηρίζεται από αυξανόμενο όγκο προσφοράς που αλλάζει χέρια με κέρδος, καθώς οι παλαιότεροι επενδυτές πωλούν και η νέα ζήτηση απορροφά αυτά τα νομίσματα.
 • Οι πτωτικές παρορμήσεις τείνουν να βλέπουν φθίνουσα δραστηριότητα στην αλυσίδα, συχνά με βίαιο και γρήγορο ξεπούλημα. Στη συνέχεια, οι πτωτικές αγορές χρειάζονται χρόνο για να ανακάμψουν, καθώς η προσφορά περιστρέφεται από τους κερδοσκόπους, προς στους μακροπρόθεσμους κατόχους και τους κατόχους υψηλών πεποιθήσεων.

Οι ενεργές διευθύνσεις του Bitcoin παραμένουν σταθερά μέσα σε ένα καλά καθορισμένο κανάλι καθοδικής τάσης 🔴. Σημειώστε επίσης πώς το Ιστορικό Υψηλό (ATH) του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 🔵 έφτασε σε σημαντικά χαμηλότερη κορυφή από το Ιστορικό Υψηλό (ATH) του  Απριλίου 2021, γεγονός που υποδηλώνει ότι είχε σημειωθεί μια σημαντική εκροή χρηστών και η ζήτηση δεν ακολούθησε.

Με εξαίρεση μερικές αιχμές δραστηριότητας υψηλότερες κατά τη διάρκεια σημαντικών γεγονότων εγκατάλειψης, η τρέχουσα δραστηριότητα του δικτύου υποδηλώνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει μικρή εισροή νέας ζήτησης μέχρι στιγμής.


🔔 Έξυπνη Ιδέα: Active Addresses (14 SMA) (Ενεργές Διευθύνσεις) που ξεπερνούν τις 950k θα σηματοδοτούσαν μια άνοδο της δραστηριότητας εντός της αλυσίδας, υποδηλώνοντας πιθανή ισχύ της αγοράς και ανάκαμψη της ζήτησης.

Live Advanced Chart

Η ζήτηση για συναλλαγές εντός της αλυσίδας και για τον block space (χώρο μέσα στα block) δείχνει μια παρόμοια ιστορία. Η δομή της αγοράς του περασμένου έτους είναι αρκετά παρόμοια με την περίοδο 2018-19 (φαίνεται στο 🔵).

Μετά την αρχική εκροή και την συντριβή της ζήτησης τον Μάιο του 2021 🔴, η ζήτηση για συναλλαγές έχει κινηθεί πλάγια έως ελαφρώς χαμηλότερα, ενδεικτικό ότι παραμένει μόνο η σταθερή βάση των εμπόρων (traders) και των επενδυτών υψηλότερης πεποίθησης.


🔔 Έξυπνη Ιδέα: Η διάσπαση του Transaction Rate (14 SMA)(Ρυθμού Συναλλαγών) πάνω από το 3,0 θα σηματοδοτούσε μια άνοδο της δραστηριότητας στην αλυσίδα, υποδηλώνοντας πιθανή ισχύ της αγοράς και ανάκαμψη της ζήτησης.

Live Advanced Chart

Ως αποτέλεσμα της ισχνής ζήτησης συναλλαγών, τα τέλη συναλλαγών (transaction fees) στην αλυσίδα βρίσκονται σταθερά εντός της επικρατούσας πτωτικής αγοράς 🔵, βλέποντας μόνο 13,4 BTC σε συνολικά τέλη που καταβάλλονται ανά ημέρα. Παρόμοια με τις ενεργές διευθύνσεις και τη ζήτηση συναλλαγών, η συντριβή της ζήτησης 🔴 είναι ορατή τον Μάιο του 2021, καθώς η συμφόρηση του δικτύου κατέρρευσε, και τα τέλη άρχισαν να διαμορφώνουν μια βασική γραμμή στην πτωτική αγορά.

Οι ανοδικές αγορές συνήθως διατηρούν αυξημένα ποσοστά τελών (fee rates) 🟢 και συχνά αποτελούν ένα από τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης. Παρόλο που δεν έχουμε δει ακόμη αξιοσημείωτη άνοδο των τελών, η παρακολούθηση αυτής της μετρικής είναι πιθανό να αποτελέσει σήμα ανάκαμψης.


🔔 Έξυπνη Ιδέα: Η διάσπαση των Transaction Fees (14 SMA)(Τελών συναλλαγών) πάνω από τα 35 BTC/ημέρα θα σηματοδοτούσε μια άνοδο της δραστηριότητας στην αλυσίδα, υποδηλώνοντας πιθανή ισχύ της αγοράς και ανάκαμψη της ζήτησης.

Live Advanced Chart

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτές τις παρατηρήσεις εξετάζοντας το μέσο αποτύπωμα των δεδομένων (σε bytes) των block του Bitcoin:

 • Η συμφόρηση του δικτύου και τα πλήρη block 🔴 θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερα μεγέθη block, καθώς οι εξορύκτες τα γεμίζουν όσο το δυνατόν πιο σφιχτά για να κερδίσουν τα μέγιστα έσοδα από αμοιβές.
 • Χαμηλή συμφόρηση δικτύου και μερικώς άδεια block 🔵 θα οδηγήσουν σε μικρότερα block καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς συναλλαγές για να γεμίσουν οι εξορύκτες όλη τη χωρητικότητα.

Σημειώστε ότι το SegWit είναι μια τεχνολογική αναβάθμιση του Bitcoin που δρα για την αύξηση της μέγιστης χωρητικότητας δεδομένων των block του Bitcoin. Πριν από τον Ιούνιο του 2021, η υιοθέτηση του SegWit ήταν κάτω από 55%, πράγμα που σημαίνει ότι η μέγιστη χωρητικότητα block ήταν μικρότερη από ό,τι είναι τώρα. Ωστόσο, δεδομένου ότι η υιοθέτηση του SegWit έχει πλέον φτάσει σε ποσοστό άνω του 72%, υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματική χωρητικότητα block space, ωστόσο η τρέχουσα συμφόρηση είναι ακόμη χαμηλότερη από ό,τι ήταν τον Μάιο του 2021.

Αυτό υποδεικνύει ότι συνολικά, στο δίκτυο του Bitcoin παραμένει η κυριαρχία των HODLer, και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αξιοσημείωτη επιστροφή νέας ζήτησης, όπως φαίνεται μέσα από τον φακό της δραστηριότητας στην αλυσίδα.

Live Advanced Chart

On a more positive note however, the capacity in Bitcoin Lightning Network (LN) public channels continues to print new all-time-highs. Total LN public capacity has now reached 4,405 BTC, which is an increase of 19% over the last two months, despite the prevailing bear market.

This metric measures the liquidity available for users to send value routed through nodes that have public channels, and is a good gauge for expanding network effects. It does not account for private channels setup between two counter-parties whom have not opened up their node for public routing.

Ωστόσο, σε μια πιο θετική σημείωση, η χωρητικότητα στα δημόσια κανάλια του Bitcoin Lightning Network (LN) συνεχίζει να εκτυπώνει νέα ιστορικά υψηλά. Η συνολική δημόσια χωρητικότητα του LN έχει πλέον φτάσει τα 4.405 BTC, δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 19% τους τελευταίους δύο μήνες, παρά την επικρατούσα πτωτική αγορά.

Αυτή η μετρική μετρά τη ρευστότητα που είναι διαθέσιμη για τους χρήστες για την αποστολή αξίας που δρομολογείται μέσω κόμβων που διαθέτουν δημόσια κανάλια και αποτελεί ένα καλό μέτρο για την επέκταση των επιδράσεων του δικτύου. Δεν λαμβάνει υπόψη τα ιδιωτικά κανάλια που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ δύο αντισυμβαλλομένων που δεν έχουν ανοίξει τον κόμβο τους για δημόσια δρομολόγηση.

Live Advanced Chart

Νέα έκθεση Glassnode x CoinMarketCap

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κυκλοφορήσουμε μια νέα έκθεση σε συνεργασία με την CoinMarketCap που διερευνά πόσο δύσκολη ήταν η πτωτική αγορά του 2022 για τους επενδυτές Bitcoin, και Ethereum. Αναλύουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που συμβαίνουν στην κυριαρχία των περιουσιακών στοιχείων, τα stablecoins, την κερδοφορία των επενδυτών και το κατά πόσον υπάρχουν σήματα σχηματισμού πάτου της πτωτικής αγοράς.

Διαβάστε την τελευταία μας έκθεση και δείτε το περιεχόμενο σε live dashboard.

Read the Report


Μια Σύντομη Έκρηξη Δραστηριότητας Ethereum

Το δίκτυο Ethereum έχει βιώσει πολλές από τις ίδιες τάσεις με το Bitcoin τους τελευταίους 12 μήνες, βλέποντας μια σταδιακή επιδείνωση της συνολικής χρήσης του δικτύου και της συμφόρησης. Παρά την ισχυρή δράση των τιμών τις τελευταίες εβδομάδες, η συμφόρηση του δικτύου του Ethereum είναι στην πραγματικότητα η χαμηλότερη που έχει υπάρξει εδώ και αρκετό καιρό, γεγονός που εκδηλώνεται ως χαμηλά πολλών ετών στις τιμές gas (τελών) που καταβάλλονται για επιβεβαίωση.

Η ζήτηση συναλλαγών Ethereum βρίσκεται σε σταδιακή πτώση από το ξεπούλημα του Μαΐου 2021, βλέποντας μόνο μια σύντομη έκρηξη δραστηριότητας τις τελευταίες εβδομάδες. Εάν αυτή η τάση μπορεί να συνεχιστεί υψηλότερα, μπορεί να είναι εποικοδομητική και είναι ένα από αυτά που πρέπει να παρακολουθούμε.


🔔 Έξυπνη Ιδέα: Το σπάσιμο του Transaction Count (14 SMA) (Μέτρησης Συναλλαγών) πάνω από τα 1,25 εκατ. θα σήμαινε μια άνοδο της δραστηριότητας εντός της αλυσίδας, υποδηλώνοντας πιθανή ισχύ της αγοράς και ανάκαμψη της ζήτησης.

Live Advanced Chart

Το Ethereum τείνει να έχει μεγαλύτερη δεξαμενή συναλλαγών στο mempool σε σύγκριση με το Bitcoin και βλέπει σταθερά το block space να γεμίζει με 99%+ χωρητικότητα. Ως αποτέλεσμα, τα καταβαλλόμενα τέλη (gas) είναι συχνά μια ανώτερη μέθοδος για την παρακολούθηση της πραγματικής συμφόρησης.

Αυτό ενεργεί για να καταγράψει τον επείγοντα χαρακτήρα των χρηστών που αναζητούν επιβεβαίωση των συναλλαγών, όπως μετράται από την αξία που είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν για τέλη.Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει:

 • 🟢 Μέσο Όριο Gas (Average Gas Limit), το οποίο είναι το μέγιστο gas που οι εξορύκτες μπορούν να χωρέσουν σε ένα block (επί του παρόντος 15M, αλλά μπορεί να επεκταθεί σε 30M στο πλαίσιο της EIP1559).
 • 🔴 Μέση Κατανάλωση Gas ανά block (Average Gas consumption per block), η οποία είναι το πραγματικό προφίλ χρήσης σε σχέση με το Gas Limit.
 • 🔵 Διάμεση τιμή Gas (Median Gas Fee) σε Gwei η οποία μπορεί να παρατηρηθεί ότι επεκτείνεται σε περιόδους ζήτησης και συρρικνώνεται σε ήσυχες περιόδους χαμηλής συμφόρησης.
Live Advanced Workbench

Οι τιμές gas του Ethereum έχουν πρόσφατα μειωθεί σε μόλις 17,5 Gwei σε διάμεση βάση 7 ημερών. Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή συμφόρησης δικτύου και gas από τον Μάιο του 2020, που ήταν πριν από το DeFi Summer και πριν από την έναρξη της ανοδικής αγοράς.

Αυτό σηματοδοτεί ότι παρά την πρόσφατη θετική δράση των τιμών, δεν υπήρξε εισροή νέας χρήσης και συνολικά το Ethereum βρίσκεται σε πολυετές χαμηλό επίπεδο σχετικής δραστηριότητας.


🔔 Έξυπνη Ιδέα: Η διάσπαση Median Gas Price (7 SMA) (Διάμεση Τιμής Gas) πάνω από το 30 Gwei θα σηματοδοτούσε μια άνοδο της δραστηριότητας στην αλυσίδα, υποδηλώνοντας πιθανή ισχύ της αγοράς και ανάκαμψη της ζήτησης.

Live Advanced Chart

Ως αποτέλεσμα, ο ρυθμός καύσης ETH μέσω της EIP1559 βρίσκεται τώρα σε Ιστορικά Χαμηλό επίπεδο. Το συνολικό ποσοστό ETH που έχει καεί είναι τώρα μόλις το 11% του συνολικού αποθέματος. Το Ethereum έχει περάσει σε αποπληθωριστικό έδαφος μόνο τρεις φορές στο παρελθόν υπό το τρέχον πρόγραμμα έκδοσης.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ένας σχετικά μεγάλος όγκος ETH μπαίνει σε κυκλοφορία σε σύγκριση με όλη την ιστορία μετά το EIP1559.

Live Advanced Workbench

Απορρόφηση Κερδών

Για να κλείσουμε αυτό το κομμάτι, θα αξιολογήσουμε τη δομή της αγοράς του Bitcoin και του Ethereum μέσα από τον φακό της μετρικής SOPR. Το SOPR καταγράφει το μέσο κέρδος (> 1,0) ή τη μέση ζημία (< 1,0) που πραγματοποιεί η αγορά σε δαπανημένα νομίσματα. Σε γενικές γραμμές:

 • 🟢 Οι Υψηλές Τιμές (High values) (> 1,0) δείχνουν ότι πραγματοποιούνται κέρδη μεγαλύτερου μεγέθους και ότι η αγορά έχει επαρκή ζήτηση για να τα απορροφήσει.
 • 🔼 Η Στήριξη της Ανοδικής Αγοράς (Bull Market Support) χαρακτηρίζεται από τιμές SOPR της τάξης του 1,0 που λειτουργούν ως στήριξη, καθώς οι επενδυτές αγοράζουν στη βάση κόστους τους κατά τη διάρκεια των pull-backs.
 • 🔴 Οι Χαμηλές Τιμές (Low Values) (< 1,0) υποδηλώνουν ότι πραγματοποιούνται απώλειες μεγαλύτερου μεγέθους και οι επενδυτές πωλούν νομίσματα κάτω από τη βάση κόστους τους κατά μέσο όρο.
 • 🔽 Η Στήριξη της Πτωτικής Αγοράς (Bear Market Resistance) χαρακτηρίζεται από τιμές SOPR της τάξης του 1,0 που λειτουργούν ως αντίσταση, καθώς οι επενδυτές πωλούν στη βάση κόστους τους κατά τη διάρκεια ράλι.

Για το Bitcoin, το SOPR προσπαθεί να ξεπεράσει το 1,0 για δεύτερη φορά από τις αρχές Ιουνίου. Συνήθως, η αγορά απαιτεί έναν αριθμό προσπαθειών προτού επιτευχθεί η ταχύτητα διαφυγής. Ένα ιδανικό ανοδικό σενάριο θα ήταν μια διάσπαση πάνω από το 1,0 και στη συνέχεια μια επαναληπτική δοκιμή, βρίσκοντας στήριξη.


🔔 Έξυπνη Ιδέα: Η διάσπαση του BTC SOPR (7 SMA) πάνω από το 1,0 και η διατήρηση αυτού του επιπέδου θα σηματοδοτούσε την επιστροφή της κερδοφορίας και μια πιθανή ανάκαμψη της αγοράς.

Live Advanced Chart

Το Ethereum είχε περισσότερη τύχη, ξεπερνώντας την τιμή του SOPR 1,0 και βρίσκοντας την πρώτη του επαναληπτική δοκιμασία ως στήριξη. Ωστόσο, δεδομένων των κάπως ισχνών μετρήσεων της δραστηριότητας εντός της αλυσίδας που διερευνήθηκαν παραπάνω, είναι συνετό να παρακολουθούμε για μια αντιστροφή πίσω κάτω από το 1,0, η οποία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει αδυναμία. Αυτό θα έμοιαζε με προηγούμενες πτωτικές περιόδους όπου μπορεί να παρατηρηθεί μια σύντομη εξόρμηση πάνω από το 1,0, πριν απορριφθεί πίσω σε περιοχή καθαρών απωλειών.


🔔 Έξυπνη Ιδέα: SOPR (7 SMA) που διασπάται κάτω από το 1,0 και θα σηματοδοτούσε μείωση της κερδοφορίας και θα υποδείκνυε πιθανή αδυναμία της αγοράς.

Live Advanced Chart

Σύνοψη και Συμπεράσματα

Τόσο το Bitcoin όσο και το Ethereum είδαν μια ανάκαμψη των τιμών αυτή την εβδομάδα, που προήλθε από εξαιρετικά υπερπουλημένες συνθήκες, και ωθήθηκε από το συναίσθημα κινδύνου μετά τη συνεδρίαση της FOMC του Ιουλίου.

Ωστόσο, κάτω από την επιφάνεια, η συναλλακτική ζήτηση στην αλυσίδα παραμένει στην καλύτερη περίπτωση ισχνή και αυτό το ράλι δεν έχει δει ακόμη μια πειστική συνέχεια στην παρατηρήσιμη δραστηριότητα της ζήτησης. Το καθαρό αποτέλεσμα είναι ότι τα blocks του Bitcoin είναι μερικώς άδεια, οι τιμές gas του Ethereum βρίσκονται σε χαμηλά πολλών ετών και ο ρυθμός καύσης του EIP1559 είναι σε χαμηλά όλων των εποχών.

Φυσικά, η δραστηριότητα στην αλυσίδα είναι μόνο ένα μέρος της εικόνας και τα πρώτα σημάδια επιστροφής της κερδοφορίας του SOPR είναι ενθαρρυντικά. Η προσοχή μπορεί τώρα να στραφεί στο κατά πόσον αυτές οι ανοδικές τάσεις μπορούν να διατηρηθούν και να βελτιωθούν, ως μέτρο για το κατά πόσον πρόκειται για απλή ανακούφιση από την πτωτική αγορά ή για μια πιο εποικοδομητική διαρθρωτική αλλαγή.


Ενημερώσεις προϊόντων

Όλες οι ενημερώσεις προϊόντων, οι βελτιώσεις και οι μη αυτόματες ενημερώσεις μετρήσεων και δεδομένων καταγράφονται στο αρχείο καταγραφής αλλαγών για αναφορά σας.

 • Κυκλοφόρησε υποστήριξη για APE, SHIB, SAND and stETH ERC20 tokens
 • Νέες εκδόσεις μετρικών: Provably Lost και Probably Lost
 • Βελτιώσεις απόδοσης Workbench: Σημαντικά βελτιωμένη ταχύτητα των λειτουργιών min/max, λειτουργία sma και λειτουργία hline.
 • Βελτιωμένες ετικέτες για το υπόλοιπο Gemini ETH.

Ακολουθήστε μας και επικοινωνείτε μαζί μας στο Twitter

 • Μπείτε στο Telegram κανάλι
 • Επισκεφτείτε Glassnode Forum για μακρές συζητήσεις και ανάλυση.
 • Για on-chain μετρικά και διαγράμματα δραστηριότητας, επισκεφτείτε Glassnode Studio
 • Για αυτοματοποιημένες καταχωρίσεις με βάση τις βασικές μετρήσεις on-chain και τη δραστηριότητα στις ανταλλακτήρια, επισκεφθείτε το Glassnode Alerts Twitter


Αποποίηση: Η παρούσα έκθεση δεν παρέχει καμία επενδυτική συμβουλή. Όλα τα δεδομένα παρέχονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Καμία επενδυτική απόφαση δεν βασίζεται στις πληροφορίες που παρέχονται εδώ και εσείς είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις δικές σας επενδυτικές αποφάσεις.