هولدرهای سرسخت،مصممتر از همیشه
از پیامدهای سقوط قیمت در اوایل ماه می، تغییر روند در شدت انباشت سرمایهگذاران بود. در شرایط فعلی هولدرهای بیتکوین تنها بازماندگان هستند و باوجود کاهش قیمت زیر 30 هزار دلار، به بیتکوین های خود اضافه میکنند.
باوجود اینکه در هفته اخیرهمبستگی میان بازار کریپتوکارنسی ها و بازار سهام کمرنگ تر شد، قیمت بیتکوین همچنان در روندی خنثی قرار داشت.هفته گذشته، قیمت S&P500، از کف قیمت خود ۷.۴ درصد و NASDAQ تا ۹.۶ درصد رشد داشت. در همین حال بیتکوین تا قیمت ۲۸,۲۶۱ هزار دلار کاهش داشت و تنها در روز دوشنبه توانست قیمت ۳۰,۷۱۰ هزار دلار را ثبت کند. اتریوم هم وضعیت دشواری را در این مدت تجربه کرد و با کاهش ۱۷.۸ درصدی تا قیمت ۱۷۰۰ دلار کاهش پیدا کرد. سپس صبح شنبه به قیمت ۱۹۰۰ دلار رسید.
نابودی LUNA در چند هفته پیش همراه با ترس و فروش هیجانی که در بازار ایجاد کرد، باعث تغییر در روند انباشت شد؛ مخصوصاً رفتار دسته-آدرسهایی که کمتر از ۱۰۰ بیتکوین داشتند و آنهایی که مالک بیشتر از ۱۰ هزار بیتکوین بودند. قبل از این اتفاق، گروههای دیگر،اغلب جزء خرج کنندگان بیتکوین بودند، اما اکنون تمایلی به خرج کردن بیتکوین های خود نشان نمیدهند و رفتاری خنثی پیدا کردند. از اواسط فوریه تا ماه می، میزان انباشت بهصورت مقطعی از حالت توزیع به انباشت و انباشت به توزیع تغییر کرده است که این نشان می دهد اطمینان کافی در بازار وجود ندارد و سرمایه افراد دائماً در حال جابهجا شدن است.
بااینحال، شبکه فعالیت چندانی ندارد و بهغیراز هولدرهای بیتکوین، گروه دیگری به فعالیت در شبکه تمایل نشان نمیدهند. به همین جهت هولدرها تنها بازیگران میدان هستند؛ زیرا باوجود کاهش قیمت به بیتکوین های خود اضافه میکنند و حتی در حالت ضرر بیتکوین های خود را هولد کردهاند.
تنها هولدرها پابرجا ماندهاند
در چند ماه اخیر مرتباً اشاره کردهایم که میزان فعالیت در شبکه بیتکوین چگونه کاهشیافته و همچنان روند ثابت خود را حفظ کرده است. یکی از ویژگیهای بازار خرسی که در نمونههای قبلی هم مشاهده شده، کمبود تراکنش در شبکه است و در حال حاضر فعالترین گروه در شبکه، هولدرهایی هستند که فارغ از قیمت به انباشت خود ادامه میدهند.
بعد از فروش هیجانی که در ماه می ۲۰۲۱ رخ داد، برخی از سرمایه گذاران کیف پول های خود را خالی کردند. بعد از این رخداد به مدت چهار ماه، سرمایه گذاران دچار شک و تردید بودند و کاهش شدید قیمت، خریداران را به کلی از بازار خارج کرده است.
نمودار زیر، تعداد آدرسهای را نشان میدهد که دارای حداقل موجودی هستند. همانطور که مشاهده میکنید، سقوط قیمت باعث شده که تعداد آدرس ها در کوتاه مدت روندی ثابت داشته باشد. اما در هر صورت این ثبات روندی که اکنون مشاهده می کنیم، مانند می ۲۰۲۱ ادامه پیدا نکرده است.
معمولا هنگام نوسانات شدید بازار، در روند فعالیت شبکه جهشی ناگهانی ایجاد می شود؛ زیرا افراد یا وحشت زده بیتکوین های خود را می فروشند و یا بیتکوین هایشان را برای کاهش ریسک معاملات خود برداشت می کنند. در مارس ۲۰۲۰ و نوامبر ۲۰۱۸، پس از جهش ناگهانی که به دلیل سقوط قیمت ایجاد شده، رالی صعودی رخ داده است.
احتمال رالی صعودی ممکن است. اما نمودار زیر نشان می دهد که تعداد آدرس های فعال(نارنجی) و تعداد دسته آدرس های فعال( آبی) هردو به اندازه کافی جهش صعودی داشتهاند؛ اما باز هم به روند خنثی خود بازگشتند. به عبارت دیگر سقوط و تخفیف قیمت بیتکوین، در کاربران جدید انگیزه ای برای خرید ایجاد نکرده است و تنها هولدرها در صحنه حضور دارند.
تغییر در روند انباشت
میزان فعالیت شبکه تنها بخشی از ماجراست. با وجود اینکه تعداد آدرسها و دسته-آدرس ها ممکن است همچنان راکد باشد، اما صرفاً براساس این تحلیل نمی توان ارزش موجودی آدرسها را مشخص کرد. با کاهش هر چه بیشتر قیمتها، قدرت هولدرها برای خرید بیتکوین بیشتر، افزایش پیدا میکند و به همین دلیل باید میزان موجودی این سرمایهگذاران را بررسی کرد.
در دو هفته اخیر، شدت انباشت به طرز چشمگیری تغییر پیدا کرده است و اکنون تقریباً بالای مقدار ۰.۹ قرار گرفته است. این مقدار یعنی دسته-آدرسهای فعلی، به مقدار زیادی به بیتکوین های خود می افزایند. این مقدار انباشت، به روند مقطعی انباشت و توزیع در ژانویه تا آوریل امسال(نارنجی) و دورهای که اطمینان خاطر بسیار کمتری میان هولدرها وجود داشته است، پایان میدهد.
به طور کلی هر زمانی را که شدت انباشت در نمونههای قبلی بسیار بالا بوده است، میتوان به دو دسته تقسیم کرد:
· شدت انباشت بالا در بازار گاوی(آبی)، معمولاً در سقفها ایجاد می شود زیرا سرمایهگذاران باتجربه، بیتکوینهای خود را میفروشند و بسیاری از افراد تازه وارد در سقف، شروع به خریدن میکنند.
· شدت انباشت بالا در روندهای نزولی(سبز)، پس از اصلاحات سنگین بازار ایجاد میشود زیرا از شک و تردید سرمایهگذاران کاسته میشود و افراد قیمت بیتکوین را برای انباشت مناسب میدانند. البته پس از ATH دسامبر ۲۰۲۱، به طور استثنا این روند تحقق پیدا نکرد و پس از اولین سقوط قیمت، فرض بازار بر این بود که کف نهایی قیمت ایجاد شده است اما اندکی بعد با سقوط قیمتی دیگر، بیتکوینهای بسیاری در ضرر جابهجا شدند.
اگر گروههایی که بیشترین سهم انباشت را دارند بررسی کنیم، مشاهده خواهیم کرد که شدت انباشت در دو گروه بسیار بالاست : آدرسهایی که کمتر از ۱۰۰ بیتکوین و آدرس هایی که بیشتر از ۱۰۰۰۰ بیتکوین دارند. پس از سقوط اخیر بازار ، میزان انباشت آدرسهایی که کمتر از ۱۰۰ بیتکوین دارند، افزایش پیدا کرده است. همچنین موجودی این گروه نیز تا ۸۰,۰۸۱ بیتکوین افزایش پیدا کرده که با ۸۰,۰۸۱ بیتکوینی که توسط بنیاد LUNA فروخته شده، تقریباً برابر است. در هر صورت تقاضایی که این گروه در قیمتهای پایینتر داشته است، موجب شده که فشار فروش بنیاد LUNA برای محافظت از UST ، تأثیرات کمتری بر کاهش قیمت داشته باشد.
گروهی دیگری که اخیرا بیشترین سهم انباشت را داشته است، آدرسهایی هستند که بیش از ۱۰۰۰۰ بیتکوین دارند. در ماه می، این دسته-آدرس ها ۴۶,۲۶۹ هزار بیتکوین به موجودی خود اضافه کردند. همانطور که مشاهده میکنید در همین هنگام ۸۰ هزار بیتکوین از کیف پول بنیاد LUNA خارج شده است و این گروه با افزودن به موجودی بیتکوین خود باعث شدند فشار فروش LFG خنثی شود.
اگر شدت انباشت را در به تفکیک آدرسهای مختلف مشاهده کنیم به نتیجهای یکسان خواهیم رسید. در نمودار زیر مشاهده میکنیم که دسته-آدرس هایی که کمتر از ۱۰۰ بیتکوین و بیشتر از ۱۰۰۰۰ بیتکوین دارند به رنگ آبی متمایل هستند و به عبارتی در هفته اخیر بیتکوین بیشتری به موجودی خود اضافه کرده اند.
قبل از سقوط قیمت، روند انباشت نسبت ضعیفی ( رنگ زرد-نارنجی) برای اغلب گروهها در نمودار نشان داد شده است؛خصوصا گروه نهنگها که بسیاری از بیتکوینهای خود را جابه جا میکردند. گروههای دیگری که بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰۰ بیتکوین دارند، با مقدار ۰.۵ ،تا کنون شدت انباشتی خنثی داشتند.
در قسمت بعدی برای تحلیلی روشنتر، رفتار هولدرهای بلندمدت را بررسی میکنیم.
ضرر سرمایهگذاران بلندمدت
در قسمت قبل مشخص شد که هر گروه چه مقدار در شدت انباشت سهم داشته است.در این قسمت هولدرهای بلندمدتی را بررسی میکنیم که کمتر تحتتاثیر نوسانات قرار میگیرند و اطمینان خاطر بیشتری دارند.توجه داشته باشید که هولدرهای بلندمدت حداقل از ۱۵۵ روز قبل بیتکوین های خود را خرج نکرده اند. به عبارتی بیتکوینهای خود را از اواخر دسامبر ، تقریباً از قیمت ۴۷ هزار دلار هولد میکنند.نمودار زیر نشان میدهد که بیتکوین هایی که از یکم آوریل، قبل از نابودی LUNA در حال گردش بودند، برای آخرین بار در چه قیمتهایی جابهجا شدهاند.
اکنون اگر نمودار URPD یکم آوریل (خط آبی) را روی نمودار تاریخ امروز قرار می دهیم با مشاهده این دو نمودار مشاهده خواهیم کرد که از یکم آوریل در نحوه جابه جایی بیتکوینها چه تغییری ایجاد شده است:
تعداد ۱.۵ میلیون بیتکوین بین قیمت های ۴۲ هزار دلار تا ۴۹ هزار دلار فروخته شده و همین مقدار دوباره بین قیمت ۲۶ هزار دلار تا ۳۳ هزار دلار جذب بازار شده است.
نحوه پخششدن بیتکوین ها در قیمت های دیگر همچنان مانند نمودار یکم آوریل، تغییر پیدا نکرده است و به عبارتی هولدرهایی که تحتتاثیر قیمت قرار نمیگیرند همچنان مسلط به بازار هستند.
معیار Realized HODL wave نمودار زیر این نکته را مشخص میکند که در هر گروه سنی بیتکوینها چند درصد از Realized cap قرار گرفته است. روند نزولی که در Realized HODL wave بیتکوین های جوان تر از سه ماه ایجاد شده است، تحلیل قبلی را تایید می کند.با مشاهده سه ماه قبل، بیتکوینهایی را میبینیم که بعد از یکم مارس، برای آخرین بار در اواسط روند خنثی خرج شده اند.
وقتی که نوارسنی سه ماهه روند نزولی پیدا کند به این معناست که بیتکوین های این گروه سنی به گروههای سنی پیرتر منتقل میشوند.نکته مهمی که باید از این بخش برداشت کنیم این است که افرادی که بعد از ATH نوامبر خرید کردند، نسبت به قیمت حساسیت کمتری نشان میدهند. با وجود اینکه از نقطه قیمت خرید آن ها، کاهش قیمت همچنان ادامه پیدا کرده و ناگهان بیش از ۸۰ هزار بیتکوین فروخته شده است،اما این افراد حاضر به فروش بیتکوینهای خود نشدهاند.
نمودار زیر نشان می دهد که هولدرهای بلندمدت چه مقدار بیتکوین هولد میکنند. با توجه به اینکه عمر هولدرهای بلندمدت از اواخر دسامبر آغاز شده، تعجبی ندارد که کل موجودی بلندمدت در چند ماه اخیر ثابت مانده است زیرا در این چند ماه با وجود سقوط قیمتی که بیتکوین از نوامبر تا ژانویه تجربه کرده،میزان موجودی بیتکوین های بلندمدت هم ثبات خود را حفظ کرده است. به عبارتی هرچه به سن بیتکوین ها افزوده شده و بیتکوین ها به موجودی بلندمدت منتقل شدند، بازهم فروشندگانی در بازار حاضر به فروش بیتکوین های خود شدند به همین دلیل روند موجودی بلند مدت متعادل و ثابت مانده است.
بیتکوین معمولا در روند خنثی و رنج قیمتی، انباشت می شود. این یعنی حدود یک ماه بعد، مرز ۱۵۵ روزه سرمایهگذاران بلندمدت به روند خنثی میان ۳۳ هزار دلار و ۴۲ هزار دلار وارد می شود. طبق نمودار URPD حجم بسیاری از بیتکوین بین ماه ژانویه و آوریل خریداری شده است.تعداد بیتکوینهای بلندمدت اخیرا به سقف ۱۳.۰۴میلیون خود بازگشته است. در صورتی که با فروش سنگین دیگری مواجه نشویمٰ، می توانیم انتظار داشته باشیم که روند این معیار تا سه الی چهار ماه آینده افزایش پیدا کند که به عبارتی یعنی هولدرها به انباشت خود ادامه دهند و بیتکوینهای خود را نفروشند.
بااینحال، برخلاف دیدگاه مثبتی که ایجاد شد، برخی سرمایهگذاران بلندمدت درحال حاضر بیتکوینهای خود را در ضرر میفروشند و ضرر خود را محقق میکنند. در نمودار زیر معیار LTH-SOPR نشان میدهد که به صورت میانگین سرمایهگذاران روزانه چند درصد سود و یا ضرر محقق کردند. تابهحال این مقدار به ندرت زیر عدد ۱.۰ رسیده است.
سرمایهگذاران بلندمدت این هفته به نسبت قیمت خریدشان، ۲۷ درصد ضرر محقق کردند. در نمونههای گذشته میبینیم که چنین اتفاقی در اواخر تسلیم بازار خرسی ۲۰۱۵، ۲۰۱۸ و برای مدت زمان مختصری در مارس ۲۰۲۰ رخ داده است.
نمودار زیر نشان میدهد که قیمت خرید بیتکوینهای بلندمدت به طور میانگین چقدربوده است. قیمت خرید سرمایهگذاران بلندمدت (صورتی) به ندرت بالاتر از قیمت بازار قرار گرفته است؛ اما اکنون این روند در میانگین ۷ روزه در قیمت ۳۲ هزار دلار قرار دارد. آخرین باری که سرمایهگذاران چنین ضرری محقق کردند، به سقوط قیمتی مارس ۲۰۲۰ مرتبط بوده است. در بازار خرسی ۲۰۱۸ نیز سرمایهگذاران بلندمدت برای چندین ماه ضرر محقق کردند و درنهایت این فشار باعث شد که قیمت ۵۰ درصد دیگر سقوط کند.
مرور هفته
از سپتامبر ۲۰۲۱، رکود فعالیت آنچین آغاز شده است و اکنون نشانههایی از تغییر این روند خنثی مشاهده میشود.این حالت نشان میدهد که در حال حاضر هولدرهای ثابتقدم و مصممی در بازار حضور دارند که درصورت اجبار دارایی خود را در ضرر هولد میکنند و تمایلی به خرج بیتکوینهای خود نشان نمیدهند.
بعد از سقوط LUNA شدت انباشت برخی سرمایهگذاران تغییر پیدا کرد. دسته-آدرس هایی که کمتر از ۱۰۰ بیتکوین داشتند تقریباً به اندازه بیتکوینهایی که بنیاد LFG فروخته است،انباشت کردند. به نظر میرسد که سرمایهگذاران بلندمدت بسیاری، حجم سنگینی از بیتکوین در قیمتهای پایین فعلی انباشت کردند. اگر این روند ادامه پیدا کند، ممکن است در چند ماه آینده موجودی بلندمدت به ATH جدید برسد.
ببیتکوین هنوز هم گرفتار شرایط نابه سامان اقتصادی جهان است و باید به حرکات مهم اقتصادی و سیاسی جهان توجه داشت.به نظر میرسد همبستگی میان کریپتوکارنسیها و بازار سهام کمرنگتر شده است. با این حال هنوز باید دید، آیا دوباره میان این بازارها همبستگی ایجاد خواهد شد و بازار به سیاستهای پولی واکنش جدیدی نشان میدهد یا خیر. سایه خطرات بزرگ اقتصاد جهانی هنوز هم بر بازار سنگینی میکند اما این بار هولدرهای بیتکوین مصمم تر از همیشه در بازار حضور دارند.
برای مشاهده بروزرسانی تمام محصولات اعم از اصلاحات و بروزرسانی دستی معیارها و دادهها میتوانید به این قسمت (Changelog) مراجعه کنید.
· کاربرد shift ،if-then و corr به Workbench اضافه شد
· نام گزینه functions به percent_change تغییر داده شد
· معیارهای جدید اتریوم تحت عنوان Gas Usage absolute, Gas usage relative, Transaction type absolute, Transaction type relative اضافه شده است
· پیشخوان جدید : Exploring the etherverse
· پیشخوان جدید برای کاربران حرفه ای: GN engine room
· · معیار منتشر شده برای فعالیت نهنگ ها : Volume To Exchanges, Volume From Exchanges, Transfers To Exchanges, Transfers From Exchanges
· شماره 16 Uncharted Newsletter منتشر شد
پژوهش جدید: تاریخچهای از Etherverse
اتریوم پلتفورمی کاملا بی نیاز از کسب مجوز است؛ بنابراین اهداف آن ذاتا لازم الاجرا نیست. با هر مفهومی، پلتفورمی که نیاز به کسب مجوز برای فعالیت خود تداشته باشد عموما به وسیله کاربرد خود تعریف می شود. در آخرین پژوهش مان، مهم ترین کاربردهای Etherverse را از نظر تراکنش های آنچین و موارد مرتبط با میزان مصرف گس، بررسی می کنیم.
آخرین تحلیل را در اینجا بخوانید
· ما را در توییتر دنبال کنید.
· به کانال تلگرامی ما بپیوندید.
· برای تحلیل و گفتگو بیشتر به فروم گلسنود مراجعه کنید.
· برای مشاهده معیارهای on-chain، به استودیو گلسنود مراجعه کنید.
· برای دریافت پیامهای هشدار خودکار از طرف معیارهای on-chain و فعالیت صرافی ها، به صفحه توییتر پیامهای هشدار مراجعه کنید.
نکته: این هفتهنامه قصد هیچ نوع توصیه مالی و سرمایهگذاری ندارد و تمامی این دادهها صرفاً به جهت اطلاعرسانی شما منتشر شده است. بهتر است هیچ نوع تصمیم مالی از این اطلاعات اخذ نشود و مسئولیت تمام تصمیمات مالی شما صرفاً به عهده شخص شماست.