Δοκιμασία στη Φωτιά

Εν μέσω μιας επίμονης συρρίκνωσης της παγκόσμιας ρευστότητας, οι Βραχυπρόθεσμοι Κάτοχοι (Short-Term Holders) Bitcoin βρίσκονται υπό τεράστια πίεση, με τις αγορές Bitcoin να αγωνίζονται να κρατήσουν το ψυχολογικό επίπεδο στήριξης των $20k.

Δοκιμασία στη Φωτιά

Η ρευστότητα σε όλες τις αγορές περιουσιακών στοιχείων συνεχίζει να εξασθενεί αυτή την εβδομάδα, καθώς η επίμονη ισχύς του δολαρίου ωθεί τον δείκτη DXY σε νέο υψηλό 20ετίας, στο 110,27. Η Ευρωζώνη βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση, με το εμπορικό ισοζύγιο να είναι ελλειμματικό, τις ανησυχίες για ενεργειακές ελλείψεις και το Ευρώ να υποχωρεί βαθύτερα κάτω από την ισοτιμία του Δολαρίου.

Με αδυναμία σε όλα σχεδόν τα άλλα ζεύγη νομισμάτων, η πίεση παραμένει στις μετοχές, τα ομόλογα και τις αγορές Bitcoin. Ειδικά για το Bitcoin, η υποκείμενη αγορά μοιάζει πολύ με το μακροοικονομικό σκηνικό, με μια ασταθή και αβέβαιη βραχυπρόθεσμη κατάσταση, ενώ οι μακροπρόθεσμες προοπτικές είναι πιο συνεπείς και χαρακτηρίζονται από καλά αναπτυγμένες τάσεις.

Σε αυτή την έκδοση, θα διερευνήσουμε αυτή τη διχοτόμηση από το πρίσμα της συμπεριφοράς των δαπανών της αγοράς, εξετάζοντας τις περιοχές τοπικής διανομής, μέσα σε ένα καθεστώς συσσώρευσης μακροσκοπικής κλίμακας. Θα συμπληρώσουμε αυτή την αξιολόγηση με περαιτέρω εις βάθος αναλύσεις για διάφορες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των HODLers, των Βραχυπρόθεσμων Κατόχων (Short-Term Holders), και τα διαφορετικά μεγέθη πορτοφολιών για να κατανοήσουμε τα μεμονωμένα επίπεδα άγχους τους.


Μεταφράσεις

Το This Week On-chain πλέον μεταφράζεται σε Ισπανικά, Ιταλικά, Κινέζικα, Ιαπωνικά, Τούρκικα, Γαλλικά, Πορτογαλικά, Φαρσί και Ελληνικά.

The Week Onchain Dashboard

Το The Week Onchain Newsletter διαθέτει live ταμπλό με όλα τα επιλεγμένα charts διαθέσιμα εδώ. Τα εργαλεία και όλα τα metrics διερευνώνται περαιτέρω στο Video Report που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη. Επισκεφθείτε και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube  και μεταβείτε το Video Portal για περισσότερα βίντεο και σεμινάρια metrics.

Τοπική Διανομή

Αρχικά, θα εκτιμήσουμε τον βαθμό συσσώρευσης /διανομής που παρατηρείται ως απάντηση στο τρέχον εύρος τιμών. Η Βαθμολογία Τάσης Συσσώρευσης (Accumulation Trend Score) Bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατανόηση της συμπεριφοράς των συμμετεχόντων στις δαπάνες και να βοηθήσει στην πλαισίωση της αντίδρασης της αγοράς στη δράση των τιμών.

Κατά τους τελευταίους 12 μήνες, έχουμε δει τέσσερις διακριτές φάσεις:

 • Φάση 1 (Accumulation - Συσσώρευση): Μετά την κατάκτηση ενός νέου ATH (Ιστορικού Υψηλού) τον Νοέμβριο του 2021, η αγαλλίαση των επενδυτών μεταφράστηκε σε τέλεια αποτελέσματα συσσώρευσης, καθώς η αγορά αγόρασε εύκολα αυτό που πίστευε ότι ήταν μια πτώση ευκαιρία.
 • Φάση 2 (Distribution - Διανομή): Μια αργή, αλλά συνεχής κατάρρευση της τιμής άφησε τους πρόσφατους συσσωρευτές με σοβαρές απώλειες. Αυτό προκάλεσε τη μετάβαση του συναισθήματος από τον ενθουσιασμό στην απόγνωση, καθώς οι συμμετέχοντες με απώλεια διένειμαν νομίσματα, καθώς η πραγματικότητα της πτωτικής αγοράς άρχισε να εγκαθίσταται.
 • Φάση 3 (Accumulation - Συσσώρευση): Η κατάρρευση του LUNA προκάλεσε την έντονα διαπλεκόμενη μόχλευση σε ολόκληρο τον κλάδο, προκαλώντας ένα μονομερές και ευρείας κλίμακας γεγονός απομόχλευσης. Παρά τη βύθιση της ήδη αδύναμης αγοράς σε νέα χαμηλά επίπεδα, οι συμμετέχοντες αντέδρασαν μεταβαίνοντας σε σχεδόν ευρείας κλίμακας συσσώρευση καθ' όλη τη διάρκεια και των δύο σταδίων εγκατάλειψης κάτω από τα $30k, και στη συνέχεια ξανά κάτω από τα $20k.
 • Φάση 4 (Distribution - Διανομή): Μετά από μήνες συσσώρευσης, η αγορά κατάφερε να ανέβει πάνω από τα $24k, ωστόσο, όπως καλύφθηκε στις προηγούμενες 34η και 35η βδομάδες, αυτή η ευκαιρία για ρευστότητα εξόδου αξιοποιήθηκε μέσω της διανομής και της ανάληψης κερδών.
Live Advanced Chart

Μπορούμε να απομονώσουμε περαιτέρω αυτή τη συμπεριφορά ανά ομάδα, για να αξιολογήσουμε τους πρωταρχικούς συμμετέχοντες σε κάθε καθεστώς.

Η ομάδα που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην τρέχουσα αγορά είναι οι Whales (Φάλαινες) (10k+ BTC), οι οποίοι έχουν αρχίσει να διανέμουν επιθετικά νομίσματα στα υψηλά της τάξης των $24500, εκμεταλλευόμενοι την όποια ρευστότητα εξόδου υπάρχει εν μέσω της αβεβαιότητας της παγκόσμιας αγοράς.

Το πλεονάζον απόθεμα που παρέχεται στην αγορά από τις Whales φαίνεται να έχει υπερκαλύψει την ήδη διαβρωμένη πλευρά της ζήτησης, με αποκορύφωμα τον σχηματισμό μιας τοπικής κορυφής.

Live Metric in the Glassnode Engine Room

We can confirm this behavior using the Whale-Exchange Net Position Change metric. This tool allows us to see the 30-day net change in Whale balances (1k BTC+), considering only coins flowing in and out of exchanges.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτή τη συμπεριφορά χρησιμοποιώντας τη μετρική Whale-Exchange Net Position Change. Αυτό το εργαλείο μας επιτρέπει να δούμε την καθαρή μεταβολή 30 ημερών στα υπόλοιπα των Whale (1k BTC+), λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα νομίσματα που εισέρχονται και εξέρχονται από τα ανταλλακτήρια.

 • Οι θετικές τιμές (🟢) υποδηλώνουν καθαρή αύξηση του ισοζυγίου των Whale (και αποσύρσεις από τα ανταλλακτήρια).
 • Οι αρνητικές τιμές (🔴) υποδηλώνουν καθαρή μείωση του υπολοίπου των Whale (και καταθέσεις στα ανταλλακτήρια).

Μια έντονη αντιστροφή μπορεί να σημειωθεί μετά το ξεπούλημα στα $17,6k, όπου οι μεταφορές Whale αντιστράφηκαν γρήγορα προς καθαρές καταθέσεις σε ανταλλακτήρια. Η μέγιστη διανομή επετεύχθη γύρω από την πρόσφατη τοπική κορυφή των $24,5k. Το γεγονός αυτό συμπίπτει με τα αποτελέσματα της ανάλυσης της ομάδας παραπάνω, με την ομάδα των 10k+ να είναι ο κυρίαρχος παράγοντας.

Live Professional Workbench

Μακροσκοπική Συσσώρευση

Μεταβαίνοντας από έναν τοπικό χρονικό ορίζοντα σε μια μακροσκοπική προοπτική, θα αξιολογήσουμε στη συνέχεια τα επίπεδα συσσώρευσης /διανομής που συμβαίνουν σε ένα πολυετές χρονικό πλαίσιο.

Για να αξιολογήσουμε τη μακροοικονομική κατάσταση της μακροπρόθεσμης συμπεριφοράς του Bitcoin, μπορούμε αρχικά να στραφούμε στη μετρική Liveliness. Η Liveliness μετράει τη συνολική δραστηριότητα του δικτύου εξισορροπώντας τη συνολική Μέρα Καταστροφής Νομίσματος (Coin Day Destruction) όλων των εποχών έναντι της Μέρας Δημιουργίας Νομίσματος (Coin Day Creation) όλων των εποχών. Η τάση και η κλίση της παρέχουν στη συνέχεια πληροφορίες σχετικά με τις ευρύτερες προτιμήσεις της αγοράς για HODLing (πτωτικές τάσεις - downtrends) ή δαπάνες (ανοδικές τάσεις - uptrends).

Η Liveliness βρίσκεται σήμερα σε ισχυρή πτωτική τάση και έχει διασπαστεί πειστικά κάτω από τις τριπλές κορυφές της πτωτικής αγοράς μετά το 2018. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι οι Ημέρες Νομισμάτων (Coin Days) συσσωρεύονται από την προσφορά πολύ ταχύτερα από ό,τι καταστρέφονται, και συμπίπτει με ένα κυρίαρχο καθεστώς HODLing.

Live Advanced Metric

Στη συνέχεια, μπορούμε να εξετάσουμε ένα παράγωγο της Liveliness που τη φέρνει στον τομέα του αποθέματος· την Αλλαγή Καθαρής Θέσης του HODLer (HODLer Net Position Change). Αυτή η μετρική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκτιμηθεί μια έμμεση μηνιαία μεταβολή στο απόθεμα HODLed, με δύο αξιοσημείωτες αλλαγές φάσης κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου της αγοράς:

 • Η ανατίμηση της τιμής από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021 προκάλεσε μια μεγάλης κλίμακας εκδήλωση διανομής HODLer, με τους μακροπρόθεσμους επενδυτές να διανέμουν με μέγιστο ρυθμό -150k BTC ανά μήνα.
 • Αυτή η περίοδος διανομής εξισορροπήθηκε επί του παρόντος από τη συσσώρευση HODLer καθ' όλη τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2021 έως σήμερα. Επί του παρόντος, βλέπουμε μια αλλαγή θέσης της τάξης των +70k BTC ανά μήνα, τη μεγαλύτερη μηνιαία αλλαγή θέσης HODLer από τον Μάρτιο του 2020.

Αξιολογώντας την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2020 έως σήμερα, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι η μακροοικονομική συμπεριφορά HODLing βρίσκεται σε πολυετή υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τα 70k BTC/μήνα, και ευθυγραμμίζεται με μια μακροπρόθεσμη πεποίθηση (ακόμη και αν η δράση των τιμών παραμένει τραγική).

Live Professional Metric

Μπορούμε τώρα να εξετάσουμε τις καθαρές επιπτώσεις των δύο προαναφερθέντων καθεστώτων. Μπορούμε να υπολογίσουμε την καθαρή μεταβολή του αποθέματος για την ομάδα των HODLer από τον Νοέμβριο του 2020, στην αρχή του ανοδικού κύκλου 2020-21, για να παρατηρήσουμε τις καθαρές εισροές και εκροές των HODLer.

 • Φάση 1: Από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Μάιο του 2021 σημειώθηκε σωρευτική εκροή -394k BTC σε λίγους μήνες, καθώς οι HODLer ξόδεψαν επιθετικά νομίσματα και έβγαλαν κέρδη.
 • Φάση 2: Από τον Μάιο του 2021 έως σήμερα, παρατηρείται σωρευτική εισροή +394k BTC, αναπληρώνοντας ουσιαστικά την προηγούμενη φάση διανομής.

Η επιθετική περίοδος διανομής που χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση της αρχικής ανοδικής πορείας του 2021 αντισταθμίστηκε αποτελεσματικά από μια συνεπή περίοδο συσσώρευσης HODLer, η οποία καλύπτει σχεδόν τη διπλάσια διάρκεια του καθεστώτος διανομής. Αυτό περιγράφει ουσιαστικά μια «αποτοξίνωση από την υπερβολή», η οποία ευθυγραμμίζεται σε μεγάλο βαθμό με την αποβολή όλων των τουριστών του Bitcoin, μια έννοια που αρχίσαμε να σκιαγραφούμε στην 27η βδομάδα.

Live Professional Workbench

Μπορούμε να στηρίξουμε αυτές τις παρατηρήσεις από τον «υπονοούμενο τομέα αποθέματος», με παρατηρήσεις από το μετρήσιμο Απόθεμα του Μακροχρόνιου Κατόχου (Long-Term Holder (LTH) Supply). Το απόθεμα των LTH έχει σημειώσει άνοδο κατά +250k BTC από την πρόσφατη μείωση του αποθέματος, ωθώντας το συνολικό υπόλοιπο σε μόλις 30k BTC από το ATH.

Το κατώτατο όριο ηλικίας νομισμάτων για να θεωρηθεί απόθεμα των LTH είναι περίπου 155 ημέρες, θέτοντας την ελάχιστη ημερομηνία απόκτησης στις αρχές Απριλίου 2022. Αυτό το όριο βρίσκεται επί του παρόντος εντός της κορυφής της προαναφερθείσας φάσης διανομής της 2ης φάσης, σε μια τιμή γύρω στα $46k, και ακριβώς πριν από την έναρξη του ξεπουλήματος που εμπνεύστηκε το LUNA.

Έτσι, είναι πιθανό ότι το απόθεμα των LTH επιβραδύνεται και παραμένει στάσιμο τον επόμενο μήνα, ίσως μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, όπου το όριο θα είναι μετά το LUNA και καλά μέσα στην περίοδο συσσώρευσης της 3ης Φάσης.

Live Professional Metric

Μπορούμε επίσης να συγκρίνουμε το απόθεμα των LTH (Μακροπρόθεσμων Κατόχων) με τον Αριθμό των Διευθύνσεων Συσσώρευσης (Accumulation Addresses) και με το Ανελαστικό Απόθεμα (Illiquid Supply) για να αποκτήσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των πιθανών αλλαγών στη δυναμική του αποθέματος. Σημειώστε ότι το Ανελαστικό Απόθεμα ορίζεται ως τα νομίσματα που βρίσκονται σε πορτοφόλια με μικρό ή καθόλου ιστορικό δαπανών. Οι Διευθύνσεις Συσσώρευσης είναι εκείνες που έχουν λάβει περισσότερες από δύο πληρωμές, αλλά δεν έχουν ξοδέψει ποτέ.

Το κατώτερο όριο Βραχυπρόθεσμων προς Μακροπρόθεσμων Κατόχων φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα. Αυτό το όριο ευθυγραμμίζεται με μια εκρηκτική αύξηση τόσο των Διευθύνσεων Συσσώρευσης όσο και της δυναμικής του Ανελαστικού Αποθέματος. Σημειώστε επίσης ότι και οι δύο μετρήσεις συνέχισαν σε μεγάλο βαθμό να φτάνουν σε νέα υψηλά επίπεδα έκτοτε.

Αυτό προσδίδει βάρος στην υπόθεση ότι το απόθεμα των Μακροπρόθεσμων Κατόχων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται τους επόμενους μήνες, γεγονός που θα μπορούσε να προσφέρει συμβολή με το καθεστώς των HODLer που υποδηλώνεται από την Liveliness του δικτύου.

Live Professional Workbench

Μπροστά στην ατελείωτη αβεβαιότητα της αγοράς, η τάξη των HODLer είναι αποφασισμένη στην πεποίθησή της. Εκτός από μια σημαντική αντιστροφή του Αποθέματος των LTH (LTH Supply), της Liveliness ή της αλλαγής της Καθαρής θέσης (Net position) των HODLer, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για το Bitcoin παραμένουν στην πραγματικότητα αρκετά εποικοδομητικές.

Έτσι, στρέφουμε την προσοχή μας στη ομάδα των Βραχυπρόθεσμων Κατόχων (Short-Term Holder), οι οποίοι, εκ των πραγμάτων, είναι πιο πιθανό να οδηγούν την πρόσφατη αδυναμία των τιμών.

Βραχυπρόθεσμο Τεστ Αντοχής

Η Προσαρμοσμένη για Οντότητες URPD (Entity-Adjusted URPD) είναι παρακάτω και παρουσιάζει την κατανομή του αποθέματος χωρισμένο σε Βραχυπρόθεσμο (STH - κόκκινο) και Μακροπρόθεσμο (LTH -μπλε). Εδώ μπορούμε να εντοπίσουμε μια ακραία συγκέντρωση του αποθέματος των STH γύρω από την τρέχουσα τιμή, που αντανακλά τις πρόσφατες εξαγορές και τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών.

Ωστόσο, μετά την πρόσφατη πτώση της τιμής, η πλειονότητα του αποθέματος των STH κατέχει τώρα μη πραγματοποιηθείσα ζημία, ρίχνοντας αυτή την ομάδα σε σοβαρό βαθμό οικονομικής πίεσης.

Live Metric in the Glassnode Engine Room

Εξετάζοντας το ποσοστό αποθέματος σε κέρδη, μπορούμε να συμπληρώσουμε τη θέση ότι η πλειονότητα των συναλλαγών στις τρέχουσες περιοχές τιμών διαδίδεται από την ομάδα των STH. Συγκρίνοντας την ποσοστιαία μεταβολή του αποθέματος σε κέρδος μεταξύ δύο σημείων τιμών, παρέχεται εικόνα του συνολικού αριθμού των BTC που «παγιδεύονται» εντός της επιλεγμένης περιοχής.

Ως εκ τούτου, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι το 13,3% του κυκλοφορούν αποθέματος έχασε την κερδοφόρα κατάστασή του κατά τη διάρκεια της κίνησης προς τα κάτω από τα $24k στα $19,6k. Αυτό υποδηλώνει ότι 2.55M (13,3%) του κυκλοφορούν αποθέματος πραγματοποίησαν τελευταία φορά συναλλαγές εντός αυτού του εύρους τιμών.

Live Advanced Metric

Η πίεση αυτή αντανακλάται σε απόλυτους αριθμούς από το απόθεμα των STH σε απώλειες. Εδώ μπορούμε να δούμε ότι 1.53M νομίσματα που ανήκουν σε STH έπεσαν κάτω από την τιμή εξισορρόπησης κατά τη διάρκεια της κίνησης προς τα κάτω από τα $24.4k.

Έτσι, 1.53M από τα 2.55M (60%) νομίσματα που παγιδεύτηκαν στο προαναφερθέν εύρος αντιπροσωπεύονται από Βραχυπρόθεσμους Κατόχους. Πρόκειται για δυσανάλογη εκπροσώπηση για μια ομάδα με μερίδιο μόλις 16% του κυκλοφορούν αποθέματος, γεγονός που αποδεικνύει ακόμη περισσότερο ότι η κίνηση των νομισμάτων σε αυτή την περιοχή κυριαρχείται από τους Βραχυπρόθεσμους Κατόχους.

Live Professional Metric

Μπορούμε να ενισχύσουμε την παραπάνω παρατήρηση με το ποσοστό του Αποθέματος των Βραχυπρόθεσμων Κατόχων σε Απώλειες (Holder Supply in Loss). Η πρόσφατη κίνηση από την τοπική κορυφή των $24k βύθισε το 50% του συνολικού αποθέματος των STH σε απώλεια μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Αυτό φέρνει το Απόθεμα των Βραχυπρόθεσμων Κατόχων (STH Supply) σε απώλεια κοντά σχεδόν σε πλήρη κορεσμό, με το 96% του αποθέματος των STH να είναι σε απώλεια. Ο πλήρης κορεσμός σε απώλειες συνέβη τρεις φορές στο πλαίσιο της επικρατούσας πτωτικής τάσης, η οποία, κατά τρόπο ενδιαφέροντα, σηματοδότησε τοπικά γεγονότα σχηματισμού πάτου. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα αποτέλεσμα εγκατάλειψης, καθώς οι πωλητές μεταφέρουν νομίσματα σε νέους βραχυπρόθεσμους αγοραστές, οι οποίοι τοποθετούν έναν τοπικό πάτο και στη συνέχεια επιστρέφουν σε κέρδη μετά από οποιαδήποτε σημαντική ανάκαμψη των τιμών.

Live Professional Workbench

Με την πεποίθηση των HODLer να παραμένει ακλόνητη, το βάρος πέφτει τώρα στους Βραχυπρόθεσμους Κατόχους να κρατήσουν τη γραμμή, καθώς η αγορά σαφώς δοκιμάζει την αποφασιστικότητά τους. Φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του ημερήσιου όγκου συναλλαγών και της εναλλαγής οδηγείται από τους πρόσφατους αγοραστές, καθώς αγωνίζονται για την καλύτερη είσοδο.

Προστασία Πτώσης

Δεδομένης της κάπως τρομερής δράσης των τιμών τελευταία και της μεγάλης συγκέντρωσης ευτυχισμένων STHs στο τρέχον εύρος τιμών, οι πιθανότητες ενός άλλου γεγονότος εγκατάλειψης είναι σοβαρές. Έτσι, είναι συνετό να προετοιμαστούμε για όλα τα αποτελέσματα και σε περίπτωση περαιτέρω διολίσθησης των τιμών, μπορούμε να συμβουλευτούμε δύο μοντέλα τιμολόγησης που παραμένουν κάτω από την αγορά:

 • Η μετρική Balanced Price επιχειρεί να αποτυπώσει ένα μοντέλο δίκαιης τιμής για το BTC. Αυτό παράγεται με τον υπολογισμό της διαφοράς μεταξύ της Πραγματοποιημένης Τιμής (Realized Price) (το συνολικό ποσό που καταβάλλεται για όλα τα νομίσματα) και της Τιμής Μεταφοράς (Transfer Price) (η σωρευτική αξία σε δολάρια ΗΠΑ των Ημερών Καταστροφής Νομισμάτων (Coin Days Destroyed)).
 • Η Τιμή  Υποχώρησης Δυσκολίας (Difficulty Regression Price) προσπαθεί να μοντελοποιήσει το συνολικό κόστος παραγωγής για την εξόρυξη Bitcoin, το οποίο υπολογίζεται με την εκτέλεση ενός log-log μοντέλου υποχώρησης μεταξύ της Δυσκολίας και της Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς.

Και τα δύο μοντέλα υποστήριξαν το wick της 1 ώρας κατά τη διάρκεια της εγκατάλειψης στο χαμηλό του τρέχοντος κύκλου και σήμερα παρέχουν μια συμβολή στήριξης στο όριο των $17k. Ως εκ τούτου, η τιμολόγηση των δύο μοντέλων μπορεί να θεωρηθεί περιοχή ενδιαφέροντος και θεμελιωδώς παραγόμενη περιοχή στήριξης σε περίπτωση περαιτέρω αδυναμίας της αγοράς.

Live Advanced Workbench

Σύνοψη και Συμπεράσματα

Η παγκόσμια πτωτική αγορά παραμένει σε πλήρη ισχύ με τις τιμές να συνεχίζουν να παραμένουν πάνω από τα χαμηλά επίπεδα της κλίμακας. Οι χαρούμενες περίοδοι των τιμών αντιμετωπίστηκαν με επιθετική διανομή από τις μεγαλύτερες κατηγορίες επενδυτών, καθώς η αναζήτηση ρευστότητας εξόδου συνεχίζεται. Ωστόσο, η μακροοικονομική συσσώρευση σε πολυετή κλίμακα παραμένει σε ισχύ, με τους HODLers και τους Μακροπρόθεσμους Κατόχους να μην φαίνεται να επηρεάζονται από τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες.

Με την πεποίθηση των HODLer αποφασισμένη, η αγορά έχει αρχίσει να δοκιμάζει τα στατιστικά πιο αδύναμα χέρια της, τους Βραχυπρόθεσμους Κατόχους. Αυτή η ομάδα ήταν ο κύριος υποστηρικτής των καθημερινών εξαγορών εντός του τρέχοντος εύρους τιμών, με αποκορύφωμα μια σημαντική συλλογή νομισμάτων που συγκεντρώνονται γύρω από την τρέχουσα τιμή της αγοράς.

Η πιο πρόσφατη κίνηση προς τα κάτω στη δράση των τιμών οδήγησε σε μη πραγματοποιηθείσες απώλειες για τη μεγάλη πλειοψηφία των αποθεμάτων των Βραχυπρόθεσμων Κατόχων. Έτσι, οι Βραχυπρόθεσμοι Κάτοχοι βρίσκονται σε έντονη αμφισβήτηση από την αγορά σε μια Δοκιμασία με την Φωτιά. Δύο αποτελέσματα είναι πιθανά, παραμονή ή εγκατάλειψη λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης των τιμών της αγοράς.Product Updates

Όλες οι ενημερώσεις, οι βελτιώσεις και οι χειροκίνητες ενημερώσεις των μετρήσεων και των δεδομένων καταγράφονται στο changelog (ημερολόγιο αλλαγών) για την αναφορά σας.

Released new Uncharted 22 dashboard Newsletter.