Μια Υπόθεση για Bitcoin Bulls και Bears

Όσο η μεταβλητότητα του Bitcoin συμπιέζεται σε ιστορικά χαμηλά, παρουσιάζουμε τόσο τους bulls όσο και τους bears του Bitcoin. Καλύπτουμε τα $1.5B από την απομόχλευση ενός miner, τη μικρή δραστηριότητα στην αλυσίδα, την επίμονη αποστράγγιση των ανταλλακτηρίων και την ακλόνητη πεποίθηση των HODLer.

Μια Υπόθεση για Bitcoin Bulls και Bears

Η μεταβλητότητα των αγορών του Bitcoin έχει φτάσει να μοιάζει με εκείνη ενός σταθερού νομίσματος, με συναλλαγές εντός ενός απίστευτα μικρού εύρους $869. Μόλις 4,6% χωρίζει το εβδομαδιαίο χαμηλό των $18,793 από το υψηλό των $19,662.

Όπως καλύφθηκε στο ενημερωτικό δελτίο της περασμένης εβδομάδας, οι περίοδοι εξαιρετικά χαμηλής μεταβλητότητας για το Bitcoin είναι πολύ σπάνιες και υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα που έχουν διαρραγεί τόσο υψηλότερα, όσο και χαμηλότερα, με εξαιρετική δύναμη.  Έτσι, στην έκδοση αυτής της εβδομάδας, θα εκθέσουμε τόσο μια περίπτωση Bull (αισιόδοξη) όσο και μια περίπτωση Bear (απαισιόδοξη) από την οπτική κυρίως της αλυσίδας (on-chain), καλύπτοντας τα ακόλουθα θέματα:

  • Η δραστηριότητα εντός της αλυσίδας και η χρήση του δικτύου παραμένει επίμονα αδύναμη, γεγονός που υποδηλώνει την ανεπαρκή επέκταση των αποτελεσμάτων του δικτύου.
  • Οι εξορύκτες βρίσκονται στα πρόθυρα σοβαρής πίεσης, με περίπου 78.2k BTC που βρίσκονται σε θησαυροφυλάκια να κινδυνεύουν.
  • Τα υπόλοιπα BTC των ανταλλακτηρίων συνεχίζουν να εξαντλούνται, ενώ εισρέουν πάνω από $3B /μήνα αγοραστικής δύναμης σε stablecoin.
  • Η ομάδα των HODLer έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο ιδιοκτησίας νομισμάτων όλων των εποχών και αρνείται σταθερά να απελευθερώσει νομίσματα πίσω στην αγορά.

Μεταφράσεις

Το This Week On-chain πλέον μεταφράζεται σε Ισπανικά, Ιταλικά, Κινέζικα, Ιαπωνικά, Τούρκικα, Γαλλικά, Πορτογαλικά, Φαρσί και Ελληνικά.

The Week Onchain Dashboard

Το The Week Onchain Newsletter διαθέτει live ταμπλό με όλα τα επιλεγμένα charts διαθέσιμα εδώ. Τα εργαλεία και όλα τα metrics διερευνώνται περαιτέρω στο Video Report που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη. Επισκεφθείτε και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube και μεταβείτε το Video Portal για περισσότερα βίντεο και σεμινάρια metrics.


🐻 A Case for the Bears – Η Απαισιόδοξη Περίπτωση

Δεν Είναι Κανείς Σπίτι

Η δραστηριότητα στην αλυσίδα είναι μια ισχυρή σειρά εργαλείων για τη μέτρηση και τη μοντελοποίηση της χρήσης του δικτύου. Το εύκολο πλαίσιο ερμηνείας είναι ότι οι επιδράσεις του δικτύου είναι εποικοδομητικές, και επομένως μια συνεχής και θετική δυναμική στη δραστηριότητα των χρηστών του Bitcoin είναι πιθανότατα εποικοδομητική για το περιουσιακό στοιχείο.

Το παρακάτω διάγραμμα αξιολογεί τη δυναμική των νέων διευθύνσεων εντός της αλυσίδας, συγκρίνοντας τον βραχυπρόθεσμο (μηνιαίο 🔴) με τον μακροπρόθεσμο (ετήσιο 🔵) κινητό μέσο όρο. Όπως φαίνεται τον Νοέμβριο του 2018, η αποτυχία του μηνιαίου μέσου όρου να αποκτήσει θετική δυναμική αποτέλεσε προάγγελο για ένα ξεπούλημα από τα $6k στα $3,2k. Αντίθετα, τον Ιανουάριο του 2019 αντιπροσώπευσε μια έκρηξη νέας δραστηριότητας που ώθησε τις αγορές από τα $4k στα $14k.

Η Δυναμική Νέων Διευθύνσεων (New Address Momentum) βρίσκεται στο κατώφλι μιας ακόμη υψηλότερης ώθησης, αλλά δεν έχει ακόμη δείξει μια πειστική έκρηξη δύναμης όπως το 2019. Με μια ελαφρά κάμψη τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό υποδηλώνει μια ισχνή εισροή νέας ζήτησης προς το παρόν.


🔔Έξυπνη Ιδέα: η διάσπαση της New Addresses (30D-SMA) θα σηματοδοτούσε μια βελτίωση της δυναμικής και ένα πρώιμο σήμα μιας πιθανής ανάκαμψης της αγοράς.

Live Advanced Chart

Ο ρυθμός αύξησης των διευθύνσεων με μη μηδενικό υπόλοιπο έχει επίσης παραμείνει στάσιμος από τον Αύγουστο, γεγονός που είναι επίσης παρόμοιο με την περίοδο του Νοεμβρίου 2018. Αυτό δείχνει ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν περίπου 400 χιλιάδες Νέες Διευθύνσεις την ημέρα, υπάρχουν άλλες τόσες που αδειάζουν από ολόκληρο το υπόλοιπό τους.


🔔Έξυπνη Ιδέα: Η διάσπαση της Non-Zero Balance Address Count κάτω από τα 42,6 εκατ. θα σηματοδοτούσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια σημαντική εκκαθάριση πορτοφολιών και μπορεί να σηματοδοτήσει αδυναμία διανομής και αγοράς.

Live Advanced Chart

Ο όγκος μεταφοράς (σε δολάρια ΗΠΑ) έχει επίσης καταρρεύσει προς τα χαμηλότερα επίπεδα αυτού του κύκλου, πέφτοντας στα $19.2B ημερησίως. Αυτό είναι τώρα κάτω από το μέγιστο του όγκου μεταφοράς που παρατηρήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και είναι μόνο οριακά υψηλότερο από τα χαμηλά επίπεδα του Μαΐου έως τον Ιούλιο του 2021.

Αυτό δείχνει ότι υπάρχει σημαντικός βαθμός απάθειας εντός του δικτύου Bitcoin, με εξαιρετικά υποτονική δραστηριότητα εντός της αλυσίδας, γεγονός που υποδηλώνει μια άνευρη ανάγνωση της χρήσης του δικτύου, της προσοχής και της αύξησης της βάσης χρηστών.

Είναι πολύ ήσυχα στην αλυσίδα.


🔔Έξυπνη Ιδέα: Η διάσπαση της Change-Adjusted Transfer Volume (7D-EMA) κάτω από τα $18B θα σηματοδοτούσε μια αξιοσημείωτη πτώση της απόδοσης διακανονισμού του δικτύου και μπορεί να σηματοδοτήσει περαιτέρω αδυναμία της αγοράς.

Live Advanced Chart

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, ότι μια πρόσφατη αλλαγή χαρακτήρα παρατηρείται στη mempool. Ο όγκος των νομισμάτων που μεταφέρονται σε συναλλαγές που αποστέλλονται στην mempool των κόμβων μας έχει σημειώσει μια συνεχή έκρηξη προς τα πάνω από τον Σεπτέμβριο.

Live Advanced Chart

Το ίδιο παρατηρείται και στον αριθμό των συναλλαγών που αποστέλλονται, με πολύ μικρή αύξηση του μέσου ποσοστού αμοιβής που καταβάλλεται. Αν και πολύ πρώιμο και βραχυπρόθεσμο, αυτό ευθυγραμμίζεται με τη Δυναμική Νέων Διευθύνσεων (New Address Momentum) που πλησιάζει τον ετήσιο μέσο όρο.

Αυτές οι μετρικές παρέχουν μια πιθανή εικόνα της αλλαγής της τάσης, αν και απαιτούν την εγκαθίδρυση και διατήρηση μιας ανοδικής τάσης για να αυξηθούν οι πιθανότητες μιας πραγματικής ανάκαμψης της αγοράς. Στην περίπτωση που αυτά αποδειχθούν απλώς παροδικά γεγονότα, οι μακροοικονομικές αρνητικές τάσεις που περιγράφονται παραπάνω είναι πιο πιθανό να επικρατήσουν.

Live Advanced Chart

Οι Εξορύκτες στα Πρόθυρα του Χάους

Η βιομηχανία εξόρυξης βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τελευταία, με τον ρυθμό κατακερματισμού (hashrate) και τη δυσκολία να έχουν φτάσει σε νέα ιστορικά υψηλά (καλύπτεται στην 40η Εβδομάδα). Αυτό αυξάνει το κόστος παραγωγής BTC, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα των εξορυκτών ανά κατακερματισμό (hash) πέφτουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Το Difficulty Regression Model είναι ένα εκτιμώμενο συνολικό μέσο κόστος παραγωγής και συμπίπτει με την τιμή spot των $19.3k τη στιγμή της συγγραφής του παρόντος. Μια πτωτική διασταύρωση παρατηρήθηκε για τελευταία φορά στα μέσα του 2018, με μια σημαντική εγκατάλειψη της εξορυκτικής βιομηχανίας να ακολουθεί αμέσως μετά και να επιμένει για αρκετούς μήνες.

Live Advanced Chart

Πράγματι, η Τιμή Κατακερματισμού (Hash Price) εξόρυξης έφτασε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα αυτή την εβδομάδα, με τους εξορύκτες να κερδίζουν μόλις $66.5k /ημέρα ανά Exahash. Με την Τιμή Κατακερματισμού να πέφτει πλέον κάτω από τα χαμηλά επίπεδα μετά το 2020, παρά το γεγονός ότι οι τιμές των νομισμάτων είναι ~2x, αυτό δείχνει πόσο ακραία έχει γίνει η πρόσφατη αύξηση του ανταγωνισμού στον κατακερματισμό.

Live Advanced Chart

Προκειμένου να ποσοτικοποιήσουμε τον κίνδυνο των εξορυκτών να διανείμουν τα αποθεματικά τους, πρέπει πρώτα να συμβουλευτούμε μια μετρική που καταδεικνύει την κάλυψη των εξορυκτών του Bitcoin. Εδώ χρησιμοποιούμε την Miner Block Subsidy ως υποκατάστατο μέτρησης του hashrate (ρυθμού κατακερματισμού). Η υπόθεση είναι ότι κάθε εξορύκτης που κερδίζει το 10% της Subsidy block, κέρδισε το 10% των block, και επομένως πιθανότατα έχει το 10% του hashrate (ρυθμού κατακερματισμού).

Στην εποχή μετά τον Μάρτιο του 2020, οι χαρακτηρισμένοι εξορύκτες μας 🔴 καλύπτουν πάνω από το 95% της ισχύος του δικτύου (ειδικά μετά τη Μεγάλη Μετανάστευση από την Κίνα (Great Migration out of China) τον Μάιο του 2021). Οι άγνωστοι εξορύκτες που χαρακτηρίζονται ως «Άλλοι» 🟡 αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο < 5%.

Έτσι, μπορούμε εύλογα να θεωρήσουμε το υπόλοιπο που κατέχουν όλοι οι εξορύκτες, εξαιρουμένων των Patoshi και των «Άλλων», για να παράσχουμε ένα μέτρο για τον όγκο των νομισμάτων που κινδυνεύει στα θησαυροφυλάκια των εξορυκτών.

Live Advanced Chart

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει ότι τα υπόλοιπα των εξορυκτών έχουν αυξηθεί κατά 10 φορές από το 2019, με συνολικά 78.2k BTC να κατέχονται σήμερα. Αυτό αξίζει $1.509B με την τιμή στα $19.3k, το οποίο είναι ένα σημαντικό πλεόνασμα για έναν ολοένα και πιο προβληματικό κλάδο.

Από αυτό, η συντριπτική πλειοψηφία κατέχεται από εξορύκτες που σχετίζονται με τις BinancePool, Poolin, Lubian και F2Pool. Όλοι έχουν δει μια στασιμότητα στο υπολοίπο τους το 2022, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι τιμές κάτω από 40k δολάρια έχουν επιβάλει εισοδηματικό στρες και έχουν παρακινήσει σε μια αλλαγή συμπεριφοράς.

Live Professional Chart

Συνολικά, η πλευρά της ζήτησης του Bitcoin, όπως μετράται από τη δραστηριότητα στην αλυσίδα και τη συμμετοχή στο δίκτυο, είναι τουλάχιστον υποτονική. Υπάρχουν κάποια πράσινα βλαστάρια ελπίδας στην mempool, ωστόσο παραμένει ένα πλεόνασμα νομισμάτων ύψους $1.5B που κατέχει η ομάδα εξόρυξης, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

Ένα γεγονός απομόχλευσης των εξορυκτών μπορεί να οδηγήσει σε διανομή με ισχνά βιβλία παραγγελιών (42η Εβδομάδα), ιστορικά χαμηλή ζήτηση, επίμονη μακροοικονομική αβεβαιότητα και περιορισμούς ρευστότητας.


🐂 A Case for the Bulls (Η Αισιόδοξη Περίπτωση)

Τα Ανταλλακτήρια Αποστραγγίζονται

Παρά το αρκετά μη εντυπωσιακό προφίλ χρήσης στην αλυσίδα, ο καθαρός αντίκτυπος των συναλλαγών που πραγματοποιούνται διατηρεί μια εποικοδομητική χροιά.

Τον Οκτώβριο παρατηρήθηκε μια αξιοσημείωτη μετατόπιση της ισορροπίας με αλλαγή της συμπεριφοράς από τις περισσότερες κατηγορίες πορτοφολιών. Οι ομάδες από Shrimp (Γαρίδες) (< 1BTC) έως τις Whales (Φάλαινες) (έως 10k BTC) άλλαξαν τη συμπεριφορά τους από μια συμπεριφορά καθαρής μείωσης και διανομής υπολοίπου 🟥, προς μια συμπεριφορά καθαρής συσσώρευσης και αύξησης υπολοίπου 🟦.

Δεδομένου ότι οι τιμές έχουν παραμείνει σταθερές και χαμηλής μεταβλητότητας, αυτό υποδηλώνει μια τάση προς υπομονετική συσσώρευση σε χαμηλά επίπεδα εύρους.

Live Professional Chart (Glassnode Engine Room)

Αυτό μπορεί να απεικονιστεί στο διάγραμμα URPD, χωρισμένο σε Βραχυπρόθεσμους Κατόχους (STHs, 🔴) και Μακροπρόθεσμους Κατόχους (LTHs, 🔵). Μπορούμε να δούμε ότι ο όγκος των νομισμάτων που αλλάζουν χέρια σε νέους πρόσφατους αγοραστές (STHs) αυξάνεται σημαντικά στις τιμές μεταξύ $18k και $20k, ενισχύοντας τις παραπάνω παρατηρήσεις.

Ένα σημαντικό «κενό αέρος» υπάρχει μεταξύ των $12k και των $18k, όπου έχει πραγματοποιηθεί πολύ μικρός όγκος συναλλαγών νομισμάτων, και έτσι η ανακάλυψη των τιμών προς τα κάτω θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη σε περίπτωση που οι αισιόδοξοι αποτύχουν να κρατήσουν τη γραμμή.

Επίσης, είναι εμφανής μια πολύ μεγάλη κατανομή νομισμάτων που κατέχονται από LTHs σε τιμές πολύ πάνω από $30k. Όπως έχουμε καλύψει σε προηγούμενες εκδόσεις (39η Εβδομάδα), αυτοί οι κάτοχοι Bitcoin είναι οι λιγότερο ευαίσθητοι στις τιμές και σε αυτό το στάδιο, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι είναι ήσυχοι με τις μη πραγματοποιηθείσες απώλειες που κατέχουν.

Live Professional Chart (Glassnode Engine Room)

Τα αποθέματα που διατηρούνται στα ανταλλακτήρια συνέχισαν επίσης την αδιάκοπη πτώση τους, πέφτοντας σε χαμηλά πολλών ετών καθ' όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου και υποχωρώντας στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2018. Στην πραγματικότητα, όλος ο όγκος νομισμάτων που εισέρρευσε στα ανταλλακτήρια από το τελευταίο υψηλό του κύκλου, έχει πλέον αποσυρθεί σε ένα πορτοφόλι που δεν συνδέεται με το ανταλλακτήριο.

Μόνο τον Οκτώβριο αποσύρθηκαν 123.5k BTC, που ισοδυναμεί με το 0,86% του κυκλοφορούν αποθέματος. Παρόλο που τα αποθέματα των ανταλλακτηρίων δεν αποτελούν από μόνα τους σήμα, μέσα στο πλαίσιο που παρέχεται παραπάνω και παρακάτω, παρέχουν ένα εποικοδομητικό υπόβαθρο.

Live Advanced Chart

Η Coinbase είδε μια πολύ μεγάλης κλίμακας καθαρή απόσυρση -41,6k BTC αυτή την εβδομάδα, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση από το μέγιστο υπόλοιπο μετά τον Μάρτιο του 2020 να ανέλθει στο -48,4%. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι εκροές βασίζονται στην καλύτερη μας, δυνατή εκτίμηση των ομάδων πορτοφολιών και φαίνεται να είναι ένας συνδυασμός νομισμάτων που ρέουν τόσο σε πορτοφόλια επενδυτών, ή/και σε λύσεις θεσμικής φύλαξης.

Τουλάχιστον αυτά τα πορτοφόλια δεν έχουν διασταυρωθεί με άλλα που να σχετίζονται με ανταλλακτήρια, και συνεπώς είναι πολύ πιθανό να αντικατοπτρίζουν αλλαγή χεριών.

Live Advanced Chart

Μια άλλη παρατήρηση που σχετίζεται με τα ανταλλακτήρια είναι η ισορροπία μεταξύ των καθαρών ροών 30 ημερών των δύο κύριων περιουσιακών στοιχείων, BTC και ETH, σε σύγκριση με τη συνδυασμένη καθαρή ροή 30 ημερών των τεσσάρων μεγαλύτερων stablecoins USDT, USDC, BUSD και DAI.

Αυτή η μετρική αποτελείται από δύο στοιχεία:

  1. Ο γραμμωτός κώδικας (barcode) θα επιστρέψει 🟠 όταν η ροή των BTC και ETH στα ανταλλακτήρια είναι θετική (δηλ. καθαρές εισροές των δύο κύριων περιουσιακών στοιχείων σε δολάρια ΗΠΑ).
  2. Η καθαρή μεταβολή της θέσης θα επιστρέψει 🟢 όταν η ροή stablecoins στα ανταλλακτήρια είναι μεγαλύτερη από την αξία USD των BTC και ETH (θετική αγοραστική δύναμη), και αντίστροφα θα επιστρέψει 🔴 όταν έχει εισρεύσει μεγαλύτερη αξία BTC και ETH από ό,τι stablecoins (αρνητική αγοραστική δύναμη).

Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να δούμε ότι η καθαρή ροή 30 ημερών των BTC και ETH ήταν αναλήψεις και ταυτόχρονα, ένα ποσό άνω των $3B/μήνα σε stablecoins έχει εισρεύσει στα ανταλλακτήρια, αυξάνοντας τη σχετική αγοραστική δύναμη.

Τα αποθέματα USD αυξάνονται, ενώ τα διαθέσιμα προς αγορά νομίσματα μειώνονται.

Live Advanced Chart

HODLers HODL On

Καθώς οι ροές μέσω των ανταλλακτηρίων φαίνεται να έχουν μια ανοδική τάση προς μια αξιοσημείωτη συσσώρευση, μπορούμε στη συνέχεια να εκτιμήσουμε αν υπάρχει απώλεια πεποίθησης μεταξύ των υφιστάμενων μακροπρόθεσμων κατόχων.

Ο συνολικός πλούτος USD που κατέχεται σε BTC, αποτιμημένος κατά τη στιγμή της τελευταίας συναλλαγής κάθε νομίσματος, είναι τώρα δυσανάλογα στρεβλός προς τους πιο μακροπρόθεσμους κατόχους. Το ποσοστό του πλούτου που κατέχεται σε νομίσματα που μετακινήθηκαν τους τελευταίους 3 μήνες είναι τώρα σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο. Η αντίστροφη παρατήρηση είναι ότι ο πλούτος που κατέχεται από νομίσματα ηλικίας άνω των 3 μηνών (που κατέχονται όλο και περισσότερο από τους HODLers) είναι τώρα σε υψηλό όλων των εποχών.

Live Advanced Chart

Αυτό επιβεβαιώνεται περαιτέρω από τη μετρική Binary Liveliness, όπου μπορούμε να κάνουμε δύο βασικές παρατηρήσεις:

  1. Η απότομη πτώση της Liveliness (Ζωντάνιας) επιταχύνεται, υποδεικνύοντας ότι η αγορά είναι πολύ έντονα ευθυγραμμισμένη με τη συμπεριφορά του στυλ HODLing. Τα παλιά χέρια απλά δεν ξοδεύουν.
  2. Ο ταλαντωτής Binary Liveliness, ο οποίος συγκρίνει την πρόσφατη απότομη πτώση σε σχέση με μια κυλιόμενη γραμμή βάσης των 30 ημερών, βρίσκεται σε ακραία χαμηλά. Τέτοια γεγονότα συμπίπτουν με την ακραία συμπεριφορά HODLing, που συνήθως παρατηρείται κατά τη διάρκεια της συσσώρευσης της πτωτικής αγοράς σε πρώιμο-μέσο στάδιο (το άλεθρο) και αμέσως πριν από τις ανοδικές αντιστροφές (συμπίεση της προσφοράς).
Live Advanced Chart

Κλείνοντας, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι παραπάνω παρατηρήσεις έχουν ανοδική τάση, παρατηρώντας την τάση και το μέγεθος του αποθέματος των Μακροπρόθεσμων Κατόχων. Εδώ παρουσιάζονται δύο σημεία:

  • 🟣 Δείχνει το πραγματικό σημείο του Μακροπρόθεσμου Αποθέματος (LTH-Supply), το οποίο βρίσκεται τώρα στο ιστορικό υψηλό των 13.82M BTC, που αντιπροσωπεύει το 72% του κυκλοφορούν αποθέματος.
  • 🟠 Μια αντιστάθμιση που εφαρμόζεται στο Μακροπρόθεσμο Απόθεμα (LTH-Supply), μετακινώντας την προς τα πίσω κατά 155 ημέρες. Πρόκειται για μια προσπάθεια μοντελοποίησης του τόπου όπου πραγματοποιήθηκε η αρχική απόκτηση από αυτή τη ομάδα.

Επιθεωρώντας την τελευταία 🟠 καμπύλη, μπορούμε να δούμε ότι αναδύεται ένα πολύ παρόμοιο μοτίβο πτωτικής αγοράς με το 2018 σε σχέση με τη συμπεριφορά της αγοράς των Μακροπρόθεσμων Κατόχων. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει η εξαιρετικά ισχυρή ανοδική πορεία ️↗️ καθ' όλη τη διάρκεια της κατάρρευσης του LUNA τον Μάιο του 2021.

Παρόλο που ότι οι τιμές έχουν έκτοτε υποχωρήσει κατά 56%+, από τα $40k σε επίπεδα κάτω των $18k, το γεγονός απομόχλευσης σε ολόκληρο τον κλάδο και τις ιστορικές παγκόσμιες μακροοικονομικές αναταραχές, η ομάδα των Μακροπρόθεσμων Κατόχων πρόσθεσε σημαντική περιουσία καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Live Professional Chart

Η αισιόδοξη περίπτωση (bullish case) για το Bitcoin επί του παρόντος είναι μια υπόθεση ακλόνητης πεποίθησης και επίμονης αύξησης του ισοζυγίου από την ομάδα των HODLer. Τα ρευστά νομίσματα συνεχίζουν να ρέουν από τα ανταλλακτήρια, η σχετική αγοραστική δύναμη των stablecoin αυξάνεται, και η ακραία μεταβλητότητα και η σοβαρή πτώση δεν έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να κλονίσουν τους πιο σκληροπυρηνικούς πιστούς του Bitcoins.

Σύνοψη και Συμπεράσματα

Σε αυτή την έκδοση, προσπαθήσαμε να παρέχουμε μια απαισιόδοξη και μια αισιόδοξη υπόθεση για το Bitcoin, δεδομένου του ιστορικά χαμηλού προφίλ μεταβλητότητας, το οποίο σπάνια τελειώνει με γκρίνια. Με μια πιθανή εκρηκτική κίνηση στον ορίζοντα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δεδομένα on-chain για να μετρήσουμε την ισορροπία προσφοράς και ζήτησης.

Η Απαισιόδοξη Περίπτωση (The Bear Case) είναι ένα ιστορικά χαμηλό προφίλ χρήσης της αλυσίδας και ένα επικείμενο γεγονός απομόχλευσης των εξορυκτών. Με ένα πλεόνασμα εξορυκτών ύψους $1.5B, που είναι μόνο μία πηγή προβληματικής BTC, και πολυετή χαμηλά τόσο στους όγκους συναλλαγών όσο και στους όγκους μεταφοράς, η σημαντική διανομή μπορεί να συναντήσει ισχνά βιβλία παραγγελιών.

Η Αισιόδοξη Περίπτωση (The Bull Case) παίρνει μια άποψη σχετικά με τους HODLers της τελευταίας καταφυγής, σύμφωνα με την οποία οι ροές του αποθέματος από τα ανταλλακτήρια και προς τα πορτοφόλια των HODLers είναι σε υψηλότατο επίπεδο όλων των εποχών. Παρά το γεγονός ότι ο σχετικός αριθμός τους είναι μικρός, η πεποίθηση των σκληροπυρηνικών πιστών του Bitcoins είναι ακλόνητη και το υπόλοιπό τους συνεχίζει να αυξάνεται, μέσα από τα πυκνά και τα δύσκολα.


Product Updates

Όλες οι ενημερώσεις του προϊόντος, οι βελτιώσεις και οι χειροκίνητες ενημερώσεις των μετρήσεων και των δεδομένων καταγράφονται στο changelog για την αναφορά σας. Ανατρέξτε στην πιο πρόσφατη Ενημέρωση Προϊόντος για τον Σεπτέμβριο για μια πλήρη επισκόπηση των τελευταίων μετρήσεων, κατασκευών workbench, αναλύσεων και πληροφοριών.

September Product Update

Translated channels

Είμαστε υπερήφανοι που εγκαινιάσαμε νέα social channels για: